1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLETVEKİLLERİ ÜLKE SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
MİLLETVEKİLLERİ ÜLKE SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

MİLLETVEKİLLERİ ÜLKE SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalarla çeşitli sorunlar tartışıldı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalarla  çeşitli sorunlar tartışıldı.

TATAR

UBP milletvekili Ersin Tatar, “mali ve ekonomik gelişmeler” konulu gündem dışı konuşmasında, “Borçların Yeniden Yapılandırılması Yasası”nı değerlendirdi.

Bütçe açıkları konusuna değinen Tatar, bu konuda yapılacak girişimlere UBP’nin destek vereceğini ifade etti.

ATUN

UBP milletvekili Sunat Atun hükümet icraatları konusunda gündem dışı konuşma yaptı. Atun, koalisyon hükümeti milletvekillerinin teknik meseleleri gündem dışı konuşmalar sırasında detaylı şekilde konuşmasını eleştirerek, “Meclis dışında görüşmüyorlar mı, hükümet milletvekilleri” dedi.

KTHY eski çalışanlarının alacaklarının ödenmesi konusunun memnuniyet verici olduğunu söyleyen Atun, ancak mukayyidin gecikmenin kaynağı olarak gösterilip suçlandığını belirtti.

Atun, “mukayyidin karalandığını, tüm suçun onun üzerine atıldığını, esas sorunun ise hükümet ortakları arasındaki anlaşmazlık olduğunu” ifade etti.

Elektrik konusunda da UBP hükümetinin suçlandığını söyleyen Atun, “Hükümetin görevi icraat yapmak olmalıdır. Ama 6 aydır sadece UBP’yi suçluyorlar. İcraat değil laf üretiliyor ” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, herkesin olayları kendi baktığı pencereden gördüğünü söyledi. KTHY eski çalışanlarının ödenmesi olayında, ihbar tazminatlarının katılmadan ödeme yapılacağının mukayyite bildirildiğini belirten Yorgancıoğlu, “mukayyidin bilgisi dahilinde olduğu halde yanlış hesaplama yaptığını” kaydetti.

Yorgancıoğlu, “mukayyidin bu kadar kritik bir durumda yurt dışına giderek, bir müdürün görevden alınmasını engellemeye çalıştığını” da dile getirdi.

OĞUZ

UBP milletvekili Dursun Oğuz, ülke sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşma yaptı. Oğuz, halkın beklentilerinin karşılanmadığını, siyasetçilere olan güveninin azaldığını söyledi.

Oğuz, gıda güvenliği konusunda Tarım ve Sağlık Bakanlıklarının, aralarında yetkinin kimde olacağı konusunda anlaşması ve yasanın en kısa sürede geçirilmesini istedi.

Bazı bölgelerde telefonların bozuk olduğunu söyleyen Oğuz, bu sorunun çözülmesini istedi.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, tarım konusu dışında meclis kürsüsünde konuşma yapmadığını söyledi.

Sennaroğlu, Şubat ayında Gıda Güvenlik Yasası’nın Cumhuriyet Meclisi’ne geleceğini belirtti.

Küflü sütün, kontrolden kaçıp imalata gitmesinin mümkün olmadığını söyleyen Sennaroğlu, bu konuda sıkı denetleme yapıldığını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.