1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU GAÜ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU GAÜ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU GAÜ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, üniversitelere yönelik ziyaretlerine bugün Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ziyaretiyle devam etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu,  üniversitelere yönelik ziyaretlerine bugün Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ziyaretiyle devam etti.

Arabacıoğlu’na GAÜ ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz ile Bakanlık Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder eşlik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Arabacıoğlu, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve üst düzey yöneticilerle bir araya gelerek, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ziyaret yaptığı konuşmada, üniversitelerin daha ileriye gitmesi konusunda ne yapılabileceğinin arayışı içinde olduklarını ifade ederek, bu kapsamda üniversiteleri ziyaret ettiğini söyledi.

“Üniversitelerimizin şu an gelmiş oldukları noktadan etkilenmemek mümkün değil. Bunun yanı sıra üniversitelerdeki öğrenci sayısının artması ve ülke ekonomisine yapmış olduğu katma değerde mutluluk verici”  diyen Arabacıoğlu,  yüksek öğrenim politikalarını daha ileriye götürmenin arayışı içinde olunduğunu belirtti.

Mustafa Arabacıoğlu, üniversitelere ziyarette aldığı görüşleri hükümet bazında değerlendireceklerini kaydetti.

AKPINAR

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise ziyaretteki konuşmasında, yüksek öğrenimin daha ileriye taşınması için gösterdiği duyarlılıktan dolayı Mustafa Arabacıoğlu’na teşekkür etti.

VEHBİ

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi de ülkede yüksek öğrenimin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğine işaret ederek, bu konuda katkı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Vehbi daha sonra GAÜ’nün çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.