1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU, GÖREVİ DEVRALDI
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU, GÖREVİ DEVRALDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU, GÖREVİ DEVRALDI

Yeni hükümetin Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) kanadından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, görevini devraldı.

A+A-

GEÇİŞ HÜKÜMETİNDE MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANI OLAN ASIM İDRİS, GÖREVİNİ ARABACIOĞLU’NA DEVRETTİ

İDRİS: “BİZDEN İSTEYECEĞİNİZ HERHANGİ BİR YARDIMI GÖREV ADDECECEĞİZ... KISA SÜREDE EDİNDİĞİMİZ BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELERİ PAYLAŞMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ”

“KİŞİSEL TERCİHİM SPORUN DA BU BAKANLIK’TAN KOPMAMASIYDI”

ARABACIOĞLU: “OKULLARIN AÇILMASINDAKİ SÜRECİ EN AZ SORUNLA ATLATMAK İÇİN MESAİ MEVHUMU DÜŞÜNMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

GEÇİŞ HÜKÜMETİ İŞ OLA DEĞİL HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞTI”

Yeni hükümetin Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) kanadından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Lefkoşa Milletvekili  Mustafa Arabacıoğlu, görevini devraldı.

Yaklaşık 2.5 ay görevde kalan geçiş hükümetinde Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yürüten Asım İdris, bugün saat 11.00’de görevi Arabacıoğlu’na devretti.

Bakanlığın bakan makam odasında gerçekleşen devir teslimde, Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel de hazır bulundu.

İDRİS: “BU DEVRİ MUSTAFA BEYE YAPMAKTAN MUTLUYUM”

Eski bakan Asım İdris, bakanlık görevini devrederken yaptığı konuşmada, bakanlığın eğitim ve gençlik bölümlerini devrettiğini kaydederek, “Bu devri Mustafa beye yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

“KİŞİSEL TERCİHİM SPORUN DA BU BAKANLIK’TAN KOPMAMASIYDI”

Uzun yıllardır tanıdığı, çalışmalarını izlediği Arabacıoğlu’nun elini sıkarak görevi devretmekten memnun olduğunu ifade eden Asım İdris, eğitim ve gençliğin yanında sporun da bu bakanlıktan kopmamasını ya da dört farklı alanla birlikte olmamasını kişisel olarak yeğlediğini söyledi.

Asım İdris, seçim yasakları varken görev yaptıklarını hatırlatarak, yine de elden geldiğince süreci devam ettirerek okulların açılması öncesinde gerekli çalışmaları yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

“SEÇİM YASAKLARI AKSATTI...”

İdris, şöyle konuştu:

“Umarım etkili olmuştur, gerekenleri yapabilmişizdir. Seçim yasaklarının aksatacağını ifade etmeye çalıştık ama ne ‘enkaz devraldık’ ne de ‘bizden sonrası tufan’ anlayışında olduk. Aynı partiden olmamamıza rağmen, buradaki kadroyla, bürokrat arkadaşlarla iyi bir uyum içinde çalıştık. Bundan sonrasında size başarılar dilerim. Bizden isteyeceğiniz herhangi bir yardımı görev addedeceğiz. Kısa sürede de edindiğimiz bilgiyi, değerlendirmeleri paylaşmaya her zaman hazırız. Bunu laf olsun diye söylemiyorum çünkü eğitim gerçekten bir süreçtir ve çok konu var.

Ben eğitimin içinden gelmeme rağmen hakim olana kadar zaman geçiyor. Bazılarına belki de hakim olamadık. Bu sıkıntıyı sizin de yaşamanızı arzu etmem çünkü sizin yaşamanız, eğitim, gençliğin yaşaması anlamına gelir. O yüzden bundan sonraki süreçte elimden geleni yapmaya hazırım, ne zaman, ne koşulda olursa olsun.”

ARABACIOĞLU: “MESAİ MEVHUMU DÜŞÜNMEDEN...”

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da konuşmasında en büyük bakanlıklardan birini devraldığını belirterek, seçim yasakları nedeniyle okulların açılmasına kısa süre kala bazı adımların atılmasında sıkıntılar bulunduğunun farkında olduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, süreci en az sorunla aşabilmek için mesai mevhumu düşünmeden elden gelenin yapılacağı sözünü verdi.

“HEM ÇALIŞANLAR, HEM HALK İDRİS’İ TAKDİR EDİYOR”

Asım İdris’in eğitimden gelen biri  olarak bakanlığı döneminde ülke eğitimine önemli katkılar yaptığını vurgulayan Mustafa Arabacıoğlu, hem çalışanların, hem halkın İdris’i takdir ettiğini belirtti.

Görevlerin geçici, kurumların kalıcı olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, “Görev devirlerinde biraz duygusallık olması doğal” dedi. Arabacıoğlu, Asım İdris yanında Başbakan olarak görev yapan Sibel Siber’e ve diğer bakanlara da katkılarından dolayı teşekkür etti.

“GEÇİŞ HÜKÜMETİ İŞ OLA DEĞİL HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞTI”

Mustafa Arabacıoğlu, geçiş hükümetinin iş ola değil, gerçek sahipliği hissederek, hizmet aşkıyla görev yaptığını da sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.