1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MİLLİ EĞİTİM BAKANI ATASAYAN ÖĞRENCİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ATASAYAN ÖĞRENCİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ATASAYAN ÖĞRENCİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

23 NİSAN İLKOKULU 5. SINIF ÖĞRENCİSİ DİLA MERCAN BİR SÜRELİĞİNE MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANI OLDU

A+A-

PROJELERİNİ ANLATAN ÇOCUK BAKAN TEKER TEKER OKULLARI DOLAŞIP ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİNİ DİNLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şehit Yalçın İlkokulu Müdiresi Latife Çobanoğlu başkanlığındaki öğrenci heyetini kabul ederek, bir süreliğine makamını 23 Nisan İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Dila Mercan’a emanet etti.

Atasayan’ın, “Şu an Milli Eğitim Bakanı sensin, projelerin nelerdir?” sorusunu yanıtlayan Dila Mercan, teker teker okulları dolaşıp öğrencilerin isteklerini dinleyeceğini, sıkıntıları gidereceğini söyledi.

Kabulde hazır bulunan Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel’in, “Sayın Bakanım benden bir isteğiniz var mı?”sorusu üzerine Çocuk Bakan Dila Mercan, Yönel’den öğrencilerin isteklerinin karşılamasında kendisine yardım etmesini rica etti.

Projelerinden söz eden Dila Mercan, ileride bakan olmak isteyen çocuklara “bakan” olmanın değerlerini öğreteceğini de söyledi.

25 FARKLI İLKOKULDAN TEMSİLCİ

Kuzey Kıbrıs’ta eğitim veren 25 farklı ilkokulu temsilen seçilen 25 kişilik I. Öğrenci Heyeti ile biraya gelen Bakan Atasayan, kabulde yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın 93. yıldönümünün kutlandığını anımsattı.

Atasayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan’da açıldığını, bu günün Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edildiğini belirtti.

Atatürk’ün çocukları geleceğin teminatı olarak gördüğünü dile getiren Mutlu Atasayan, 23 Nisan’ın hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal bayramı olduğunu ifade etti.

Atasayan, 23 Nisan nedeniyle Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen şölen niteliğindeki etkinliklere dikkat çekerek, bu bayramla farklı ülkelerden çocukların bir araya geldiğini vurguladı.

Konuşmasında öğrencilerin tarihi iyi öğrenmeleri gerektiğini de vurgulayan Bakan Mutlu Atasayan, “Çocuklar yarının büyükleridir. Aralarından bazıları belki bir gün bizim oturduğumuz koltuklara oturacak. Çocuklarımız bunun sorumluğunu bilerek derslerine çalışmalı, geleceğe iyi hazırlanmalıdır. Bu ülke onlara emanettir” diye konuştu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.