1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARINI GÜNCELLEMEK GEREKİR”
“MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARINI GÜNCELLEMEK GEREKİR”

“MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARINI GÜNCELLEMEK GEREKİR”

“Bizleri daha ileri taşıyacak politikaları gecikmeden saptamalı ve mutlaka uygulamaya koymalıyız”

A+A-

EROĞLU: “MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARINI GÜNCELLEMEK GEREKİR”

“ÇEVRE BİLİNCİ, KÜLTÜREL GELİŞİM VE KÜLTÜREL VARLIKLARIN KORUNMASI DA MİLLİ EĞİTİM POLİTİKALARI SAPTANIRKEN GÖZETİLMELİ”

“EGEMENLİĞİMİZİN, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN, GÜVENLİĞİMİZİN  İFADESİ OLAN DEVLETİMİZ, BİZİM EN BÜYÜK GÜVENCEMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, milli eğitim politikalarını,  gelişen ve değişen ülke ve dünya koşullarına uygun olarak güncellemek gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Bizleri daha ileri taşıyacak politikaları gecikmeden  saptamalı ve mutlaka uygulamaya koymalıyız” dedi.

Milli eğitim politikaları saptanırken Kıbrıs konusunda bilinçli, barışçı ama hakkını korumakta kararlı nesiller yetiştirilmesine gereken ağırlığın mutlaka verilmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, egemenliğinin, özgürlüğünün ve güvenliğinin  ifadesi olan devletinin, Kıbrıs Türkü’nün en büyük güvencesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 5. Milli Eğitim Şurası’nın açılışında yaptığı konuşmada, şuranın önemine vurgu yaparak, yaklaşık 10 yıl aradan sonra yeni bir Milli Eğitim Şurası yapılmasının isabetli olduğunu söyledi.

1976 yılında Bakanlar Kurulu’ndaki ilk üstlendiği görevin Milli Eğitim Bakanlığı olduğuna işaret eden Eroğlu, uzun yıllar Başbakanlık yapan biri olarak milli eğitime hep büyük önem verdiğini belirtti.

Eroğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaçlarının giderilmesine öncelik tanınması gayreti içinde oldum. Bugün de Cumhurbaşkanı olarak aynı görüşleri taşıyorum” dedi.

“EN TEMEL POLİTİKALARDAN BİRİ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir ülkenin en temel politikalarından birini teşkil eden milli eğitim politikasının ülkenin siyasi yapısı, ekonomik durumu, bulunduğu coğrafyanın özellikleri ve diğer ülkelerle olan ilişkileri dikkate alınarak, ihtiyaçları, avantajları ve dezavantajları gözetilerek saptandığını belirtti.

Milli eğitim politikasının  kapsamlı olup, insani, toplumsal ve ülkesel gelişim için bir çok unsuru içermesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Sadece bugün düşünülerek çalışma yapılamaz. Tam aksine, Milli eğitim politikası güncellenirken bugünün sorunlarına çözümler önerilmesinin yanı sıra geleceğe dönük beklenti ve hedefleri de gözetmek lazım” dedi.

Eroğlu, geleceğin dünyasında ekonominin nasıl şekil alacağını öngörmek ve bu çerçevede gerekli donanımlara haiz gençler yetişmesini sağlamanın milli eğitim politikasının temel unsuru olması gerektiğini söyledi.

“GELECEK AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, üretimin önemine inanan, yetenekli, dünyadaki gelişmeleri iyi okuyan, dünyaya entegre olabilen nesiller yetişmesinin gelecek açısından önemli olduğunu kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik güçlenmesi için uygulanmakta olan politikaların  belli olduğunu söyleyen Eroğlu, “Üniversite sektörü, turizm, ticaret, bankacılık, hafif sanayi, bizler için son derece önemlidir ve tabii ki tarımın geliştirilmesinin ülkemiz için yaşamsal önemi vardır” dedi.

“TÜRKİYE’DEN GETİRİLECEK SUYLA TARIMDA YENİ BİR DÖNEM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anavatan Türkiye’den su getirilmesi ile birlikte tarımda yeni bir dönemin başlamasının mümkün olacağını söyledi.

Eroğlu, “Yeter ki zamanında, doğru kararlar alalım, sağlıklı adımlar atalım. Tüm bunlar gözetilerek milli eğitim politikamızı saptamalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, yetişmekte olan  nesillerin halkını, vatanını ve milletini seven, aidiyet duygusu güçlü, düzgün karakter sahibi, kötü alışkanlıklardan uzak nesiller olmasının hayli önemli olduğunu kaydetti.

“AİLEYİ KORUYAN BİR MİLLİ EĞİTİM ANLAYIŞI ŞART”

Ailenin toplumun çekirdeği olduğunu belirten Eroğlu, “Aileyi koruyan, ailenin mutluluğuna ve gelişimine gereken değeri veren, toplumun bireylerini bir birine kaynaştıran, kederde, kıvançta buluşturan bir milli eğitim anlayışını gözetmemiz şarttır” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, geçmişini iyi bilen, bundan gereken dersleri çıkararak geleceğe yönelebilen nesiller yetiştirebilmek gerektiğini söyledi.

Eroğlu, “Bu topraklarda özgür ve egemen yaşamamızın  ancak milli eğitim politikalarımızı doğru saptamamızla mümkün olabileceğinin bilincinde olmalıyız” dedi.

“ÇAĞDAŞ, ETNİK AYRIMCILIK YAPMAYAN NESİLLER YETİŞTİRİLMELİ”

Kıbrıs Türkü’nün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış” vecizesindeki anlayışa sıkı sıkıya bağlı olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

“Kendi milletimizi, insanımızı sevmemiz asla başka milletlere karşı düşmanca duygular beslemek anlamına gelmez. Kimsenin hakkında, hukukunda gözümüz yoktur ancak hakkımızı, hukukumuzu başkalarına kaptırmayacak kadar da özgürlüğümüze önem veririz. Çağdaş, insanlar arasında etnik ayırımcılık yapmayan,  tüm insanlarla tüm ülkelerle diyalog ve iletişim kurabilen nesiller yetiştirilmesi temel politikamız olmalıdır”

“ÇEVRE BİLİNCİ DE GÖZETİLMELİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasında, çevre sorunlarına da değinerek, çevre konusunda istenilen noktada olunmadığını söyledi.

Çevrenin tüm değerleri ile korunmasına önem vermek gerektiğini kaydeden Eroğlu, bu konunun yasal düzenlemeler kadar bilinçle ve eğitimle halledilebileceğini belirtti.

Eroğlu, “O nedenle çevre bilinci, kültürel gelişim ve kültürel varlıkların korunması da milli eğitim politikaları saptanırken gözetilmesi gerekenler arasında yer almalıdır. Eğer bizler bugün sahip olduğumuz çevreyi koruyup gelecek nesillere emanet edemezsek büyük bir hata yapmış oluruz” dedi.

“KIBRIS KONUSU MİLLİ BİR DAVA”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, uzun bir aradan sonra devam edilen Kıbrıs konusundaki görüşmelere de değinerek, Kıbrıs konusunun milli bir dava olduğunu vurguladı.

Eroğlu, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkı olarak bu topraklarda özgür yaşamak, kendi kendimizi idare etmek istiyorsak yakın tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bizim tarihimiz varoluş ve özgürlük mücadelesidir. Bilinmesinden çekineceğimiz hiç bir yönü yoktur. Tarihimizle, bizden önceki kuşakların verdikleri mücadele ile Anavatan Türkiye ile birlikte yaptıklarımızla gurur duymalıyız”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’ta barış ve antlaşmadan yana olanın Kıbrıs Türk tarafı olduğuna işaret ederek, “Dün de böyleydi, bugün de böyledir. Başlayan görüşme sürecinde bir sonuca ulaşmak, Kıbrıs meselesini geride bırakarak bir antlaşma yapmak gayesindeyiz” dedi.

“RUM TARAFININ TAVRINI DEĞİŞTİRMESİ HALİNDE, İŞİMİZ ZOR OLMAYACAK”

Rum tarafının bugüne kadarki tavırlarını değiştirmesi ve Kıbrıs’ın tek sahibinin kendileri olmadığının idraki içinde olması halinde işlerinin zor olmayacağını kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ama ne isterse olsun, gelecek bizimdir. Her zaman ifade ettiğim üzere benim Kıbrıs Türk halkının çalışkanlığından, azminden, kararlılığından en küçük bir endişem yoktur. Kimse gelecekten endişe duymasın. Sizlerin, halkımızın eseri olan devletimiz vardır. Yeter ki birlik-beraberliğimizi bozmayalım, Anavatan Türkiye ile karşılıklı sevgi-saygı çerçevesinde birlikte yürümeye devam edelim”

“DEVLETİMİZ EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, şöyle devam etti:

“Egemenliğimizin, özgürlüğümüzün, güvenliğimizin  ifadesi olan devletimiz bizim en büyük güvencemizdir. Milli eğitim politikalarımızı saptarken en temel konumuz olan Kıbrıs konusunda bilinçli, barışçı ama hakkını korumakta kararlı nesiller yetiştirilmesine gereken ağırlık mutlaka verilmelidir”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.