1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI
MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI

MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI

Kıbrıs TMT Derneği, Kıbrıs Türklerinin arasında, Kıbrıs Türklerini “halk” düzeyinden “kabile” düzeyine indirgemek isteyenlerin bulunduğunu savundu.

A+A-

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ: “ARAMIZDA, KIBRIS TÜRKLERİNİN HALK DÜZEYİNDEN KABİLE DÜZEYİNE İNDİRMEK İSTEYEN GAFİLLER VAR”

Kıbrıs TMT Derneği, Kıbrıs Türklerinin arasında, Kıbrıs Türklerini   “halk” düzeyinden “kabile” düzeyine indirgemek isteyenlerin bulunduğunu savundu.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası vesilesiyle yayımlanan bildiride, “Aramızda, bir devlet kurma onurunu yaşamış Kıbrıs Türklerinin Halk düzeyinden Kabile düzeyine indirmek isteyen gafiller var. Emperyalizme ve işbirlikçilerine verilecek en güzel yanıt inadına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sarılmaktır” denildi.

Devlet ve özgürlüğe Kıbrıs Türk Halkının Enosis’e, sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı verdiği direniş sayesinde ulaşıldığı kaydedilen bildiride, “Bugün de 21 Aralık 1963’ün yarattığı Rum statükosunu unutanlar ve Kıbrıs Türk Halkına unutturmak isteyenler var. Sömürgeci emperyalist güçlerin dayattığı sanal statüko nutukları ile Kıbrıs Türk Halkını aldatmaya çalışan işbirlikçiler var” denildi.

21 Aralık 1963 gününden sonra Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit siyasi haklara sahip Türk ortağı Kıbrıslı Türklerin silah zoru ile hükümetten atıldığı, devlet çalışanlarının işten çıkarıldığı, on binlerce Kıbrıslı Türk’ün göç etmeye zorlandığı anımsatılan bildiride, Kıbrıslı Rumların silahlı darbe ile Kıbrıs Cumhuriyeti’ni işgal etmesinin bugün hala yaşayan statükoyu yarattığını söyledi.

Bildiride, “Bu olaylardan sonra Kıbrıs Cumhuriyeti silahlı darbe ile Rumlar tarafından işgal edilmiş oluyordu. Bu işgal, bugün de hâlâ yaşamakta olan yasadışı bir statüko yarattı. Eğer Rumlar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yönetimini, sadece Kıbrıs Rumlarından oluşan bir hükümete havale ederek 21 Aralık 1963 statükosunu gerçekleştirmeselerdi; bugün emperyalizme satılmış işbirlikçilerin yarattıkları hayali statükodan da söz edilmeyecekti. Gerçek statüko Rumların 21 Aralık 1963’te yarattıkları statükodur. O gün bu gündür Kıbrıs Türkleri bu yasadışı statüko ile boğuşmaktadır” denildi.

1960 cumhuriyetine atıfta bulunulan bildiride, ”Dünyada Türk varlığını ve Türklerin demokratik haklara sahip olmasını hazmedemeyen Rumlarla Emperyalist güçler, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türklerine sağladığı yasal ve demokratik hakları da hazmedemediler. Ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşunun üçüncü yılında demokratik Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yıkılmasına karar verdiler. 21 Aralık 1963 gününden başlayarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin temelini dinamitlediler” ifadelerine yer verildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti yıkılmasının ardından Kıbrıs Türklerinin tarih boyunca yaşadıkları en acı günleri yaşadığını kaydedilen açıklamada, 21 Aralık 1963’te  Kıbrıslı Türklere yönelik olarak başlatılan saldırıların çok uzun süre üzerinde çalışılmış bir Katliam Planı olduğunu ifade edildi.

21 Aralık 1963’ten sonra Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasallığını yitirmiş bir Cumhuriyet haline geldiği, Kıbrıslı Rumların 15 Temmuz 1974’te ikinci katliam planını uygulamaya koyduğu ifade edilen açıklamada, Anavatan Türkiye’nin uluslar arası anlaşmalardan doğan müdahale hakkını kullanarak Kıbrıs Türk Halkını kurtardığı belirtildi.

21 Aralık 1963’te ve sonrasında Kıbrıslı Türklerin yaşadıklarının unutulmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Geçmişin acı olaylarını ve Rum’un gerçek yüzünü yeni nesillere anlatmalıyız ki bizim yaşadıklarımızı onlar da yaşamasın” belirtildi.

Tak

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.