1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MİLLİ PARK DEĞİL, SORMA GİR HANI”
“MİLLİ PARK DEĞİL, SORMA GİR HANI”

“MİLLİ PARK DEĞİL, SORMA GİR HANI”

Milli Park kural tanımayan kurum yöneticileri eliyle adım adım yok ediliyor...

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi, Karpaz’daki Milli Park’ın kural tanımayan kurum yöneticilerinineliyle adım adım yok edildiğini belirtti

Toparlanıyoruz Hareketi, Karpaz Milli Parkı’nda bulunan Altın Sahil’de yeralan kaçak yapılaşmaların, özel şahıslara Orman Dairesi tarafından arazi kiralanması ve Çevre Dairesi’nin ÇED raporları düzenlenmesi yoluyla yapıldığını, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınması gereken izinlerin ise alınmadığını kaydetti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Milli Park kural tanımayan kurum yöneticileri eliyle adım adım yok ediliyor” denildi.

“Yasalardan haberdar olmayan ya da bunu bilip de basiretsiz davranan yöneticiler hepimizin ortak malı olan Milli Park’ı adeta sorma gir hanına çevirmiş durumdadır” denilen açıklamada, Hareket’in bu konuyla ilgili Nisan 2013’de Eski Eserler Dairesi’ne dilekçe göndererek kaçak yapıların durdurulması talebinde bulunduğu kaydedildi.

Bu talebin dikkate alınmaması nedeniyle Haziran 2014 tarihinde ikinci kez aynı konuda dilekçe verildiği de belirten açıklamada, ilgili kurumların bu girişimler karşısına kayıtsız kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, “İlgili kurumların yapılan dilekçeler karşısında duyarsızlık gösterip yasalara uygun hareket etmemesi nedeniyle konuyu hükümetin başı olan Başbakan’a iletme gerekliliği doğdu” denilerek, ilgili kurumlara yasal görevlerini ivedilikle yerine getirmeleri konusunda ikazda bulunmanın Başbakan’ın asli sorumluluğu olduğu belirtildi.

Açıklamada “Başbakan’ın bu sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu değil, hukukun yok sayıldığı bir düzenin hükümet başkanı durumunda olmaktan rahatsız olmadığını varsaymak durumunda kalacağız” ifadesine de yer verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.