1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Milli Takım tarih yazdı!
Milli Takım tarih yazdı!

Milli Takım tarih yazdı!

Milli Takım tarih yazdı!

A+A-

Koca bir yılı yenilgisiz tamamlayan A Milli Takım, gözünü Euro 2016'ya dikti.

Kötü başladığı eleme grubunda sonradan yakaladığı müthiş çıkışla Fransa biletini alan Ay-yıldızlılar, 2015’teki son maçında Yunanistan’la golsüz berabere kaldı
İKİ komşu ülkenin maçından galip çıkmadı: 0-0. Fransa’da yaşanan terör saldırılarının ardından artan önlemler dün iki ülke başbakanının izlediği maça da yansıdı. Maç protokol havasından bir türlü çıkamadı. Tabii ki şampiyonaya katılmanın verdiği rahatlıkla maça çıksak da galibiyet için Yunanistan’ın defans anlayışını geçemedik.
 
SKIBBE sanki 2004 ruhunu tekrar yakalatmak ister gibi oynattı Yunanistan’ı. Biz ise hep kovaladık hep kovaladık. Yapılan pasları, önde baskıyı beğendik. Eksik olan goldü. Dün yenemedik ama 1 yıldır yenilmiyoruz da.
 
23’TE kaleyi bulan ilk topumuzda Topal kornerden gelen ortaya kafayı vurmuştu, 26’da ise olgun atağımız golle sonuçlanmadı. Cenk’in pasında Hakan’ın önü boştu daha fazla ilerlemeyip vurdu, aut. İlk yarısı pozisyon anlamında kısır geçse de topun hakimi olan milliler daha çok pasla dar alanda kısa paslaşmalarla sonuca gitmeye çalıştı.
 
YUNUS’UN ZEKASINI GÖRDÜK

 
MİLLİ Takım set oyununu benimsedi, ama taktiğin böyle olmasının sebebi de Yunanistan’ın savunma anlayışından kaynaklıydı. Rakip hiç boş alan bırakmadan oynadı. 54’te yine paslarla gol istedik. Arda güzel vurdu, kaleci Karnezis korner dedi. 63’de Cenk, boş olan Arda’ya atmak yerine vurmayı tercih etti, aut. Yunus’u forvette, Ahmet’i stoperde izledik. Ahmet görev bölgesinde dik durdu. Yunus’un ise alternatif forvet arayışında pozisyon bulamasa da kıvraklığını ve oyun zekasını gördük.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.