1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLYARDER BEBEK BİYOLOJİK ANNEYE VERİLDİ
MİLYARDER BEBEK BİYOLOJİK ANNEYE VERİLDİ

MİLYARDER BEBEK BİYOLOJİK ANNEYE VERİLDİ

Milyarder bebek biyolojik anneye verildi

A+A-

Multimilyarder bebek Sophia ve taşıyıcı annesi Svetlana Bezpiatalia dün KKTC’den ihraç edildi; Sophia bebek, İstanbul’da taşıyıcı anneden alınarak biyolojik anne Olga Mirimskaya’ya verildi

Emine UYSAL

Ülke gündeminde geniş yankı uyandıran, multimilyarder Rus çiftin bebeği ‘Sophia’ ve taşıyıcı annesi Svetlana Bezpiatalia, 5 polis aracı eskortu eşliğinde olağanüstü güvenlik önlemleri altında dün sabah saat 05.45’te KKTC’den ihraç edildi.

Ercan Havaalanı’ndan ihraç edilen Svetlana Bezpiatalia ve Sophia’nın yolları İstanbul’da Atatürk Havaalanı’nda ayrıldı.

17 aylık Sophia bebek, İstanbul’da taşıyıcı anneden alınarak, Türkiye polisi tarafından Olga Mirimskaya’nın Rus avukatı ile oğlu Arkadiy Golubovich’e teslim edildi.

Sophia bebek, aynı gün Rusya’da biyolojik annesi Olga Mirimskaya ile buluştu.

Taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia’nın ise, Interpol tarafından arandığı için, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gözetim altına alındığı iddia edildi.

Rusya; Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan ‘Sophia’ bebeğin, annesi Olga Mirimskaya’ya verilmesini resmi olarak talep etmişti.

Rusya’nın talebini, Ankara ve Güney Kıbrıs’taki Büyükelçilikleri aracılığıyla yaptığı, taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia ve Sophia bebeğin iadesini istediği belirtilmişti.

Ukrayna’ya gitmek istemişti ancak

Taşıyıcı anne Svetlana’nın avukatı Ünver Bedevi, yabancı iki avukatla birlikte polis müdürlüğüne Svetlana ve Sophia’nın Ukrayna’ya gönderilmesi için polise dilekçe vermişti.

Svetlana’nın tasarrufunda hem Ukrayna hem de Rusya pasaportu olduğu için iade formalarına her iki ülkenin de yazıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kucağında bebekle yakalanmıştı

Güvercinlik bölgesinde 21 Ekim’de askeri yasak bölgeyi ihlal ederek 4 Rum’un yardımıyla kucağında multimilyarder Rus anne ve babanın 17 aylık bebeğiyle KKTC’ye geçiş yaparken yakalanan ‘taşıyıcı anne’ Svetlana Bezpiatalia, 27 Ekim’de Askeri Mahkeme’de 7 bin TL para cezasına çarptırılmış ve ülkeye yasal girişi olmadığı için hakkında ihraç kararı çıkmıştı.

Svetlana Bezpiatalia, bebekle birlikte KKTC’den gönderilmeyi beklerken 28 Ekim’de yeniden tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılmıştı.

Sophia isimli bebeğin üvey abisi ve Olga Mirimskaya’nın oğlu olan Arkadiy Golubovich’in taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia’nın sahte Rus ve Ukrayna pasaportu düzenleyip tedavüle sürdüğü iddiasını değerlendiren Gazimağusa polisi, bu iddiaları araştırmak için zanlı Svetlana Bezpiatalia’yı Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkararak, aleyhine 3 günlük tutukluluk emri almıştı, ancak yapılan soruşturmada pasaportların yasal olduğu anlaşılmıştı.

Multimilyarder bebek hücrede kaldı

Tüm bu süreçte multimilyarder bebek, taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia ile birlikte polis hücresinde kaldı.

Kaçırılacakları duyumu alınan Svetlana ve bebek, tutuklu bulundukları 12 günlük süre boyunca Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde MP5 ile Kalaşnikof silahlarla korundu. MP5 ve Kalaşnikof silahlarla nöbet tutan polisler, müdürlüğün çevresinde beş metrede bir konuşlandırıldı.

Milyarder çiftin bebeği

17 aylık Sophia isimli kız bebeğin annesinin Rus gıda endüstrisinde patates cipsi, kahve, çay ve hazır çorbada dünyanın en ünlü şirketi olan Russky Product OAO’nun Başkanı Olga Mirimskaya olduğu ortaya çıktı.

Olga Mirimskaya’nın, Rusya’nın Ulusal Ödeme Sistemi Zolotaya Korona’nın Ceo’su Nikolai Smirnov ile evli oldukları ve çocuklarının olmadığı belirtilmişti.

Multimilyarder çiftin, Kırımlı olan ve daha önce 5 kez başkası için doğum yapan Svetlana Bezpiatalia ile anlaştığı ve Svetlana’nın çiftten alınan yumurta ve spermlerle hamile kalıp, Sophia isimli kız çocuğunu dünyaya getirdiği bilgisine ulaşılmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.