1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLYONER OLACAKLARDI
MİLYONER OLACAKLARDI

MİLYONER OLACAKLARDI

Milyoner olacaklardı

A+A-

Dipkarpaz’ın Ayfilon bölgesinde kazı yapan 2 Define Avcısı suçüstü yakalandı

Hüseyin ÇİÇEK
Dipkarpaz yakınlarında bulunan Ayfilon bölgesinde izinsiz kazı yapan Gül İkinci ile Murat Özkan isimli zanlılar, devriye gezen polis ekibi tarafından suçüstü yakalandı.

Polis ekipleri, zanlıların aracında yaptığı aramada şoför koltuğu altında eski eser olabileceğine inanılan, eski çağlara ait kadın figürlü heykel buldu. Her iki zanlı da dün tutukluluk istemi ile İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Definecilik benim işim
Mahkemeye meseleyi aktaran Dipkarpaz Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Hüseyin Eğitmen, zanlıların 8 Aralık 2016 tarihinde, Dipkarpaz’da Ayfilon ismi verilen bölgede izinsiz kazı yaptıkları sırada suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Eğitmen, zanlıların kullanımındaki KF 843 plakalı araç içerisinde yapılan arama sonucunda, eski çağlara ait olan ve eski eser olduğuna inanılan kadın figürlü bir heykel bulunduğunu aktardı.

Eğitmen, zanlı 1 Gül İkinci’nin konu heykel için, “hiçbir değeri yok” beyanında bulunduğunu, zanlı 2 Murat Özkan’ın ise “Türkiye’de zevkine define arardım, buraya da geldikten sonra Gül ile beraber define aramaya başladık” şeklinde beyanda bulunduğunu söyledi.

Heykelin eski eser olup olmadığı araştırılacak
Araçta bulunan heykelin eski eser olup olmadığının araştırılacağını dile getiren Eğitmen, soruşturma maksatlı zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlkların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.