1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLYONER OLACAKTI
MİLYONER OLACAKTI

MİLYONER OLACAKTI

Milyoner olacaktı

A+A-

3 yıl süreyle insan kaçakçılığı yapan ve bu işten 143 bin dolar kazanan Mehmet Ali Kızılkaya, 2 yıl 6 ay hapis yatacak

Çiğdem AYDIN
Savaştan kaçan mültecilerin transit merkezi haline gelen KKTC’de ‘insan kaçakçılığının’ boyutlarını ortaya koyan bir davanın kararı dün açıklandı.

 

Kaçak yollardan KKTC’ye sokulan ve daha sonra Güney Kıbrıs’a kaçırılan mülteciler, oradan Avrupa ülkelerine gitmenin hayalini kurarken,  bu umutla insan tacirlerine yüklü müktarlarda para ödüyor.
 

Polis tarafından 2011-2014 yılları arasında gerçekleştirilen operasyon sonucu insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve yargılanarak hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ali Kızılkaya’nın mültecilerden elde ettiği para miktarı işin boyutlarını ortaya koydu. İnsan kaçakçılığı suçunu işleyerek 143 bin dolar para elde eden ve bu parayı akladığı tespit edilen sanık Kızılkaya dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi.
Cezası da ağır oldu...

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Bedia Barkın huzurunda gerçekleşen karar duruşmasında sanık hakkında hapis kararı çıktı. Kararı okuyan Yargıç Kürşat, sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini, sanığın “ insan kaçakçılığı suçundan” daha önce Girne Ağır Ceza mahkemesinde 7 ay hapis cezası ile cezalandırıldığını belirtti.
 

Yargıç, bu davanın sanığın daha önce yargılandığı insan kaçakçılığı suçu ile bağlantılı olduğunu ancak davanın “suç gelirlerini aklama yasası” altında ayrı dosya olarak görüşüldüğünü belirtti.  Yargıç, sanığı kendi vermiş olduğu ifade doğrultusunda yargıladıklarını ifade ederek, mültecilerden 143 bin Dolar gelir elde ettiğine dair tespit yapıldığını söyledi.
 

Yargıç Rauf Kürşat, birçoğu savaş göçmeni olan mağdurların paralarının alınmasına hoş görü ile bakılamayacağını belirterek sanığa verilmesi gereken en uygun cezanın hapislik cezası olduğuna karar verdiklerini kaydetti. Yargıç, sanığı mahkûm olduğu suç gelirlerini aklama suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.