1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİS KOKULU DEĞİL,ÇÖP KOKULU LEFKOŞA!
MİS KOKULU DEĞİL,ÇÖP KOKULU LEFKOŞA!

MİS KOKULU DEĞİL,ÇÖP KOKULU LEFKOŞA!

Lefkoşa’da toplanmayan çöpler vatandaşı canından bezdirdi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarının iş yavaşlatma eylemi nedeniyle bir süredir toplanmayan çöpler, halkı canından bezdirdi.

Sokaklara saçılan ve sineklerin de çoğalmasına yol açan çöp yığınları, çirkin görüntünün yanında çevreye  pis koku yayıyor. LTB’deki iş yavaşlatma eylemi nedeniyle çöplerin toplanmasının da aksadığını belirten vatandaşlar, sorunların çözümünde vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak uygulamalardan kaçınılmasını istiyor. 

Haber sitemize konuşan Göçmenköy sakinleri, yoğun sinek ve pis koku nedeniyle kapı-pencere açamaz hale gediklerini söyledi.

“Yememden içmemden kestirdim tel takdırdım”

Göçmenköy’de ikamet eden Pembe Candar, “Belediye çöpleri toplamadığı için pis kokuya gelen sinekler evlerimize giriyor. Bu sene evin bütün pencerelerine sinek teli taktırdım. Çöplerin kokusundan evlerimizde kapı- pencere açamaz hale geldik” dedi.

Göreve hangi hükümet gelirse gelsin Lefkoşa’nın sorunlarına herhangi bir çözüm bulunulmadığını savunan Candar, “Emekli maaşımla geçiniyorum,ekmeğimi, yememi içmemi kestim, kapı pencerelerime sinek teli takdırdım. Hükümete gelenlerin bu yaptıkları yüzünden,  halkının bu çektikleri artık yeter, camınızdan bezdik, bir çöp sırununa çare bulunamıyor’’ diye konuştu.

Belediyenini evlerde yakılan odun sobalarının da denetlenmesini isteyen Candar, pis kokuları artık solumaya tahammül edemediklerini kaydetti. Candan,  “Bütün dünya ülkeleri ileriye KKTC ise geriye doğru gidiyor” dedi.

“Vatandaşı düşünen yok”

Ahmet Özdenya isimli vatandaş ise, belediyenin ilgisizliğinden ve çalışanların başlattığı iş yavaşlatma eyleminden yakınarak, “Onlar haklarını almak için uğraşıyor ama bu tarafta da toplanmayan çöpler yüzünden vatandaşın sağlığı tehlike altına giriyor. Çöplerin kokusundan sineklerden ve bu çirkin görüntülerden şikayetçiyim. Bütün Göçmenköy halkı ve Lefkoşalılar olarak, yıllardır süren bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz’’ dedi.

Çalışanların suçu olmadığını, sorumluların yöneticiler olduğunu kaydeden Özdenya,  “Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki bütün bu sorunların biran önce giderilmesi ve çöplerin her zaman olduğu gibi zamanında alınmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Yalkın Sekizyüz isimli vatandaş ise mahallelerinde her geçen daha da artan çöp yığınlarını göstererek. LTB’deki sorunların bir an önce aşılması ve başkent halkının hakettiği hizmeti alması dileğinde bulundu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.