1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİSAFİR GİTTİKLERİ EVDEN 3 BİN EURO ÇALDILAR!
MİSAFİR GİTTİKLERİ EVDEN 3 BİN EURO ÇALDILAR!

MİSAFİR GİTTİKLERİ EVDEN 3 BİN EURO ÇALDILAR!

Çaldıkları parayla birer cep telefonu aldılar!

A+A-

Misafir gittikleri evden 3 bin Euro çaldılar!

Çaldıkları parayla birer cep telefonu aldılar!

Lefkoşa’da önceki gün Nazan Baturalı’nın evine misafir olarak giden Derya Ilıkkan ve Talat Yapıcı, Baturalı’nın yatak odasındaki dolap içinden 3 bin Eruro ve 600 TL nakit parayı sirkat ettikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Misafir olarak gittikleri evden 3 bin Euro ve 600 TL nakit para sirkat ettikleri iddia edilen Derya Ilıkkan ve Talat Yapıcı polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı. Polis mahkemede yaptığı açıklamada zanlıların sirkat ettikleri paralarla iki adet cep telefonu satın aldıklarını ve cep telefonlarının emare olarak alındığını kaydetti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçürümez, zanlıların 23 Ağustos’ta Lefkoşa’da meydana gelen “İkametgahtan sirkat” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Zanlıların söz konusu tarihte Lefkoşa’da Abdullah Paşa Sokak Demak Apartmanı dördüncü kat 6 numarada ikamet eden Nazan Baturalı’nın evine misafir olarak gittiklerini ifade eden Özçürümez, ikametgahın yatak odasındaki dolap içindeki çekmecede muhafaza edilen 3 bin Euro ve 6 yüz TL nakit parayı sirkat ettiklerini ifade etti.

Polis memuru Hakan Özçürümez, zanlıların ayni gün Lefkoşa bölgesinde tespit edilerek mahkeme emri gereği gözaltına alındıklarını aktararak, olayda sirkat edilen para içinden 645 Euro’ya satın aldıkları bir adet Nokia ve bir adet de LG marka cep telefonu tasarruflarında bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini dile getiren Özçürümez, zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz çok yeni olduğunu belirterek, zanlıların verdikleri ifadenin doğruluğunun araştırılacağına dikkat çekti.

Zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere olumsuz etki yaratabileceklerine de dikkat çeken Özçürümez, her iki zanlının da yürütülen tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı, zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.