1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DA 6 EKİM GÖSTERİLERİ
MISIR'DA 6 EKİM GÖSTERİLERİ

MISIR'DA 6 EKİM GÖSTERİLERİ

Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülke genelindeki gösterilerde ölenlerin sayısının 44'e yükseldiğini açıkladı.

A+A-

MISIR SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİ, ÜLKE GENELİNDEKİ GÖSTERİLERDE ÖLENLERİN SAYISININ 44'E YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLADI

Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülke genelindeki gösterilerde ölenlerin sayısının 44'e yükseldiğini açıkladı.

Mısır Sağlık Bakanlığına bağlı Yoğun Bakım ve Acil Durum İdaresi Başkanı Halid el-Hatib'in Mısır resmi haber ajansı MENA'da yayınlanan açıklamasında, gösterilerde 25'i Kahire'de, 15'i Giza ve çevre semtlerde, 3'ü Beni Suveyf, 1'i el-Minye'de olmak üzere 44 kişinin hayatını kaybettiği, 246 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Mısır İşçi Partisi lideri Mecdi Ahmed Hüseyin ise Kahire'nin batısında yer alan Giza'da 24, Ramsis'te 10, Beni Suveyf'te 7, Süveyş'te 5, Minye'de 4, İsmailiye'de 1 olmak üzere gösterilerde ölenlerin sayısının 51'e ulaştığını iddia etti.

Öte yandan emniyet yetkilileri ülke genelinde darbe karşıtı göstericilerden 600 kişinin şiddet eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını aktardı ancak gözaltıların bölgesel dağılımı hakkında detaylı bilgi vermedi.

Msır İçişleri Bakanlığı ise yayımladığı açıklamada Giza ve çevresinde halkı provoke ettiği ve bazı dükkanlara zarar verdiği gerekçesiyle 180, Kahire'nin Ramses, el-Cela, Korniş caddeleri ile Fem el-Haliç bölgesinde 243 olmak üzere 423 kişinin halkı arbedeye teşvik ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.