1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MISIR'DA ATEŞ AÇILDI: 34 ÖLÜ
MISIR'DA ATEŞ AÇILDI: 34 ÖLÜ

MISIR'DA ATEŞ AÇILDI: 34 ÖLÜ

Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Muhammed Mursi'ye destek veren göstericilere açılan ateşte ilk belirlemelere göre 34 kişinin öldüğü 300'den fazla göstericinin ise yaralandığı iddia edildi.

A+A-

Protestolarını Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sürdüren Müslüman Kardeşler üyelerine sabaha karşı silahlı kişilerce ateş açıldı. AA muhabirine açıklama yapan görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin Mursi destekçilerine açtığı ateş sonucu 34 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıda en az 300 kişinin de yaralandığı öğrenildi.Yaralının ise ambulanslarla hastanelere sevk edildiğini belirtti.

Askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için başkent Kahire'nin Nasr kentindeki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericiler, dün akşam saatlerinde Mursi'nin gözetim altında tutulduğu öne sürülen Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüme kararı almıştı.

MANSUR'UN İSTİFASI İSTENDİ

Mısır'da Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı adayı Abdulmunim Ebu-l Futuh, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un, ordunun halka ateş açması olayının sorumlusu olduğu için istifa etmesini istedi.

BASININ YAKLAŞMASI ENGELLENİYOR

Ordunun yönetime el koymasının ardından bu sabah halk üzerine açılan ateş sonucu 34 kişinin ölmesinin ardından basına yönelik baskılar artırıldı. Sabah namazı kıldıkları sırada halkın üzerine ateş açılması olayının dünya kamuoyuna aktarılmasını önlemek isteyen askerler, basın mensuplarının kaldıkları otelden dışarı çıkmasını engelliyor.

Katliamın yaşandığı Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önüne gitmek isteyen gazeteciler de yine askerler tarafından engelleniyor. Olay yerine gitmekte ısrar eden bazı yabancı gazetecilerin "baltacılar" denilen grup tarafından darp edildiği bildirildi. Olay yerine gitmek isteyen yabancı basın organlarında görev yapan bir kameramanın da öldürüldüğü iddia ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.