1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DA CUMHURBAŞKANI YANLILARI VE KARŞITLARI ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMA
MISIR'DA CUMHURBAŞKANI YANLILARI VE KARŞITLARI ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMA

MISIR'DA CUMHURBAŞKANI YANLILARI VE KARŞITLARI ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMA

MISIR'DA 30 HAZİRAN GÖSTERİLERİ

A+A-

İSKENDERİYE'DE CUMHURBAŞKANI MURSİ YANLILARI VE KARŞITLARI ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMADA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 85 KİŞİ YARALANDI

MÜSLÜMAN KARDEŞLER TEŞKİLATINA AİT İSKENDERİYE'DEKİ 3 MERKEZ ATEŞE VERİLDİ

NİL DELTASI'NDAKİ ED-DEHAKLİYA İLİNDEKİ HAP BİNASI ÖNÜNDE MEYDANA GELEN ÇATIŞMALARDA DA 57 KİŞİ YARALANDI

Mısır'da yarın yapılması beklenen gösterilerden önce Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasında farklı kentlerde çıkan çatışmalarda 1 kişi öldü, 142 kişi yaralandı.

İskenderiye Acil Durumlar Müdürü Dr. İbrahim er-Rubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 85 kişinin de yaralandığını belirtti. Rubi, çevre hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların birçoğunun durumunun ağır olduğunu ifade etti.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER TEŞKİLATI MERKEZLERİ KUNDAKLANDI

Cumhurbaşkanı Mursi karşıtları, İskenderiye'de bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) ait 3 merkezi ateşe verdi. Çıkan yangın sonucu onlarca kişi yaralandı. Teşkilata ait merkezlere zorla giren muhalifler, içerideki eşyaları camlardan attı, teşkilata ait evrakları yaktı.

Sivil Savunma ekiplerinin yangına müdahale ettiği ancak eşyaların kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Öte yandan, Nil Deltası'ndaki Dehakliya kentindeki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) binası önünde meydana gelen çatışmalarda 57 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

ASKERİ HELİKOPTER KRİZİ

Gösteriler ve yaşanan şiddet olayları sırasında 25 Ocak halk ayaklanması başladığında göstericileri baskı altında tutmak için kullanılan helikopterlerin varlığı dikkati çekti. Mübarek döneminde Mısır devrimine katılan halka karşı baskı unsuru olarak kullanılan helikopterlerin göstericiler üzerinde havalanması sivil ve siyasi kanattan birçok kesimin tepkisine neden oldu.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, helikopterlerin sadece güvenliğin sağlanması adına kullanıldığını ve buradan başka anlamlar çıkarmanın yersiz olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve başlamasının birinci yıl dönümü olan yarın, ülke genelinde Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle gösteriler düzenlenmesi bekleniyor. Mursi yanlıları da muhalefetin gösterileriyle eş zamanlı mitingler gerçekleştirmeyi planlıyor.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.