1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DA DARBE KARŞITLARINA YÖNELİK KATLİAMA TEPKİLER SÜRÜYOR
MISIR'DA DARBE KARŞITLARINA YÖNELİK KATLİAMA TEPKİLER SÜRÜYOR

MISIR'DA DARBE KARŞITLARINA YÖNELİK KATLİAMA TEPKİLER SÜRÜYOR

Merkezi ABD'de bulunan Önce İnsan Hakları adlı örgüt, ABD'ye Mısır'da, sivil devlete geçiş çağrısında bulundu.Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamın ardından yazılı açıklama yapan Önce İnsan Hakları örgütü, Kahire'deki korkunç şiddetin Mısı

A+A-

AMERİKAN İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ ÖNCE İNSAN HAKLARI, ABD'YE, MISIR'DA ACİL SİVİL DEVLETE GEÇİŞ İÇİN YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

ÖNCE İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ: ''OLAYLAR ABD POLİTİKASININ BAŞARISIZLIĞININ BİR GÖSTERGESİ''

''MISIR'A YARDIMLAR DERHAL ASKIYA ALINMALI''

Merkezi ABD'de bulunan Önce İnsan Hakları adlı örgüt, ABD'ye Mısır'da, sivil devlete geçiş çağrısında bulundu.
Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamın ardından yazılı açıklama yapan Önce İnsan Hakları örgütü, Kahire'deki korkunç şiddetin Mısır'ın diğer şehirlerine de yayıldığını belirterek, olayları, ABD'nin politikasının başarısızlığının bir göstergesi olarak yorumladı.

Açıklamada, ABD'nin ordu destekli geçici hükümet üzerindeki nüfuzunu kullanmada başarılı olamadığı, güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine açtığı ateşin birkaç yüz protestocunun ölümüyle sonuçlandığı ifade edildi.

New York ofisinden Uluslararası Politika Danışmanı Neil Hicks, tarafından yapılan açıklamada, şiddetin sadece, Mısır'daki bölünmeyi derinleştireceği, bunun da Mısır halkının meşru taleplerini önleyen sürekli huzursuzluk ve şiddete yol açıp, Mısırlıların barışçıl ve demokratik geleceğinin yıllarca gecikmesine neden olacağı belirtildi.

-"ABD'NİN PASİFLİĞİ"-

ABD'nin kendini, bölgedeki Amerikan karşıtlığını besleyen kanlı saldırının içinde bulduğu belirtilen açıklamada ayrıca, ABD'nin, Mısır hükümetinin baskısı karşısında sergilediği pasifliğe vurgu yapıldı.

Bu pasifliğin, Bahreyn gibi ABD müttefiklerinin de kendi protesto hareketlerine karşı bölgede tansiyonu yükseltecek benzer taktikleri kullanmasına yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, bugünkü trajik olayların, ABD'nin Ortadoğu'daki değişime, yeniden kök ve değerlendirme yaparak cevap verme zamanın geçmiş olduğunu, Mısır'la var olan önemli ilişkinin daha kapsamlı değerlendirilmesi için ise bir başlangıç olduğu ifade edildi.

-''MISIR'A YARDIMLAR ASKIYA ALINMALI''-

''Obama yönetimi derhal askeri yardımları askıya alarak, güvenlik güçlerinin bugünkü eylemini net bir şekilde kınamalıdır" değerlendirmesi yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Mısır'a askeri yardımın yeniden başlaması; ülkede ulusal uzlaşma sağlayacak güvenilir bir programın uygulanması, askeri ve güvenlik güçlerini kontrol eden kapsayıcı sivil liderliğindeki bir hükümetin güçlendirilmesi şartına bağlı olmalıdır.''

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.