1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DA GÖSTERİCİLER MÜSLÜMAN KARDEŞLER MERKEZİNE GİRDİ
MISIR'DA GÖSTERİCİLER MÜSLÜMAN KARDEŞLER MERKEZİNE GİRDİ

MISIR'DA GÖSTERİCİLER MÜSLÜMAN KARDEŞLER MERKEZİNE GİRDİ

CUMHURBAŞKANI MURSİ KARŞITI PROTESTO DÜZENLEYEN GÖSTERİCİLER VE "BALTACILAR" OLARAK ADLANDIRILAN SUÇ ODAKLARI, MÜSLÜMAN KARDEŞLER TEŞKİLATI (İHVAN) GENEL MERKEZİ'NE GİRDİ

A+A-

ATILAN MOLOTOFLAR NEDENİYLE BİNADAN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı protesto düzenleyen göstericiler ve baltacı olarak adlandırılan suç grupları, dün akşamdan beri kuşatma altında tuttukları Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Merkezi'ne girdi.

Başkent Kahire'nin doğusundaki El-Mukattam mahallesinde yer alan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Merkezi'ne giren bazı eylemciler ve "baltacı" olarak adlandırılan suç gruplarının, merkeze ait eşyaları pencerelerden dışarı attıkları ve binadaki eşyaları yağmaladıkları gözlendi.

Dün geceden bu yana göstericilerin kuşatması altında bulunan genel merkez binasından, atılan molotoflar nedeniyle dumanlar yükselmeye devam ediyor.

İHVAN'DAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE İHMAL SUÇLAMASI

Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Basın Sorumlusu Velid Şelbi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün düzenlenen protesto gösterilerinde Baltacılar ve Holiganlar, Mukattam'daki merkez binamızı abluka altına aldı. Emniyet yetkililerini aradık. Ancak 8 saat boyunca hiçbir girişimde bulunulmadı" dedi.

Şelbi ayrıca, "Holiganlar genel merkezimizin önünde silahla havaya ateş açtı. Binaya molotoflu saldırı düzenlediler. Binayı yakmaya çalıştılar ancak başarılı olamadılar. Konsey üyemiz Mustafa el-Guneymi'nin evini de kuşattılar. Polis orada da üzerine düşeni tam olarak yapmadı" ifadelerini kullandı.

Kahire'de dün gerçekleştirilen Mursi karşıtı protestolara katılan bazı göstericiler, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Genel Merkezi'ne saldırılar düzenlemişti. Uzun süre teşkilatın genel merkezinde mahsur kalan Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyeleri, güvenlik güçlerinin bina çevresindeki göstericileri dağıtmasından sonra ancak binadan ayrılabilmişti.

Mısır'da birçok kentte dün başlayan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı ve karşıtı gösteriler devam ediyor. Değişik parti ve örgütlerin oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi ile Temerrüd (İsyan) hareketinin öncülük ettiği gösterilerde, Cumhurbaşkanı Mursi'yi istifaya zorlamak ve yönetime erken seçim kararı aldırmak hedefleniyor.

Öte yandan Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda yaklaşık 150 bin kişinin Mursi'ye destek gösterileri devam ediyor.

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.