1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DA İHVAN'IN "TERÖR ÖRGÜTÜ" İLAN EDİLMESİ
MISIR'DA İHVAN'IN "TERÖR ÖRGÜTÜ" İLAN EDİLMESİ

MISIR'DA İHVAN'IN "TERÖR ÖRGÜTÜ" İLAN EDİLMESİ

Mısır Bakanlar Kurulu, "Dini, ahlaki ve insani sınırları çiğnediğini" öne sürdüğü Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), "İşlediği çirkin suçlar" nedeniyle terör örgütü ilan edildiğini açıkladı.

A+A-

Mısır Bakanlar Kurulu, "Dini, ahlaki ve insani sınırları çiğnediğini" öne sürdüğü Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), "İşlediği çirkin suçlar" nedeniyle terör örgütü ilan edildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"24 Aralık 2013 Salı sabahı Dekahliye Emniyet Müdürlüğü binasını hedef alan, aralarında polislerin de olduğu 16 kişinin öldüğü, 130 kişinin yaralandığı İhvan'ın çirkin saldırısının ardından Mısır, bir ucundan diğerine sarsıldı. Eski Başbakanlardan Mahmud Fehmi en-Nukraşi'ye yapılan suikast, 40'lı yıllarda Temyiz Yargıcı Ahmed Hazendar'ın öldürülmesi, 70 ve 80'li yıllarda Şeyh ez-Zehebi ile eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'a yapılan suikastler, 2012'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki şiddet olayları ve bu son olay gösteriyor ki, İhvan hedeflerini gerçekleştirmek uğruna şiddeti bir araç olarak kullanmaya devam etmektedir."

"İhvan'ın ülkeyi ve halkı teröre alet etmesine" izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dini, ahlaki ve insani sınırları çiğneyen İhvan ve Teşkilata bağlı oluşumlar, ülke içinde ve dışında terör örgütü ilan edildi. Bundan böyle teşkilatı finanse eden, üyeliği tespit edilen, faaliyetlerine katılan, yazılı ya da sözlü propogandasını yapan herkese gerekli cezai müeyyede uygulanacaktır. Bu karar, terörle mücadele anlaşmasına bağlı olan Arap devletlerine de tebliğ edildi."

"İhvan'ın terör eylemlerine" karşı tedbir olarak kamu kurum ve kuruluşlarında polis teşkilatının görevlendirileceği aktarılan açıklamada, "Bu teşkilatın iç yüzü ve planlarınının farkında olan Mısır halkı, ordu ve polisden verilen kayıplara rağmen yol haritasının gerçekleşmesinden başka alternatif olmadığını da gayet iyi biliyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamaya, "Özgür Mısır çok yaşa, büyük Mısır halkı çok yaşa. Mısır kalacak, terör gidecek" ifadeleriyle son verildi.

Başbakan Yardımcısı Hisam İsa, İhvan'ın, ceza kanununun 86. maddesi uyarınca "terör örgütü" ilan edildiğini açıklamıştı.

Mısır Ceza Kanunu'nun 86. maddesi, "Anayasal düzeni yıkmak, devlete bağlı organların ya da kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini bozmak, anayasayla güvence altına alınan hak ve özgürlüklere saldırı, toplumsal barışa ve milli birliğe zarar vermek gibi amaçlarla örgüt, dernek, teşkilat ya da çete kuran, yöneten, finanse eden, faaliyetlerini düzenleyen ve destek verenlerin 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını" öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.