1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DA REFERANDUMA DOĞRU
MISIR'DA REFERANDUMA DOĞRU

MISIR'DA REFERANDUMA DOĞRU

Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, anayasa referandumuna katılıp katılmama konusundaki kararını erteledi.

A+A-

DARBEYİ RET VE MEŞRUİYETE DESTEK İÇİN ULUSAL İTTİFAK HAREKETİ, ANAYASA REFERANDUMUNA KATILIP KATILMAMA KONUSUNDAKİ KARARINI ERTELEDİ

Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, anayasa referandumuna katılıp katılmama konusundaki kararını erteledi.

Hareket, daha önce de bir araya gelmiş ve toplantı sonunda referandumla ilgili karar vermek için geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un seçmenleri referanduma çağırmasının beklenmesi kararlaştırılmıştı.

Ulusal İttifak Hareketi Üyesi ve hareketteki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Temsilcisi Muhammed Ali Bişr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın, siyasi partiler ve gençlerden oluşan güçlerle daha fazla irtibat ve istişare yapılmasına fırsat verilerek referanduma karşı tutumu birleştirmek için ertelendiğini söyledi.

Ulusal İttifak Hareketi'ni oluşturan siyasi güçlerden birisi olan El-Vasat Partisi'nin siyasi büro üyesi Amr Faruk da Bişr ile aynı fikirde olduklarını belirterek, referandum konusundaki kararın birkaç gün içinde ilan edileceğini kaydetti.

Hareketi oluşturan siyasi güçlerden el-İslami Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mecdi Salim de kararın siyasi güçlerle daha fazla iletişim kurmak için ertelendiğini dile getirdi.

Salim, hareketi oluşturan tüm grupların toplantı esnasında, geçici hükümetin yol haritasını tanımamak için referandumu boykot etmenin zorunluluğu konusunda anlaştığına ancak daha fazla istişare yapmak için kararın ilanını ertelediklerine işaret etti.

Mısır'daki İslami Cemaat'in siyasi kolu İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Nasr Abdusselam ise kararın en geç gelecek haftanın başında ilan edileceğini söyledi.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, 14 Aralık Cumartesi günü, Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbe sonrası askıya alınan 2012 Anayasası üzerinde yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni taslağın, 14-15 Ocak 2014'te referanduma sunulacağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.