1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MISIR'DAKİ KATLİAMA TEPKİ GÖSTERİLERİ
MISIR'DAKİ KATLİAMA TEPKİ GÖSTERİLERİ

MISIR'DAKİ KATLİAMA TEPKİ GÖSTERİLERİ

Mısır'da darbe karşıtlarına destek için 40 gündür gerçekleştirilen Kunut Duası programına son verildi.

A+A-

MISIR'DAKİ DARBE KARŞITLARINA DESTEK İÇİN 40 GÜNDÜR GERÇEKLEŞTİRİLEN KUNUT DUASI PROGRAMINA SON VERİLDİ

İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ YÜKSEK İSTİŞARE KURULU BAŞKANI GÜNEY:
 "SARAÇHANE'DE, İSTANBUL'UN, ANADOLU'NUN FARKLI YERLERİNDE SİZ YÜREKLİ KARDEŞLERİMİZ HEM ELLERİYLE HEM DİLLERİYLE, HER ŞEYDEN ÖNCE GÖNÜLLERİYLE MÜSLÜMANCA BİR DUYARLILIĞI SERGİLEDİNİZ"

 "İSTER BU COĞRAFYADA İSTERSE DÜNYANIN FARKLI COĞRAFYALARINDA KİM OLURSA OLSUN, HALKIN İRADESİNE KARŞI ÇIKAN, YOK SAYAN, DARBECİ, ALÇAK, KİRLİ ZİHNİYETİ LANETLEDİK, YİNE LANETLEYECEĞİZ"

Mısır'da darbe karşıtlarına destek için 40 gündür gerçekleştirilen Kunut Duası programına son verildi.

Mısır'da darbeye direnen halka destek için Saraçhane Parkı'nda başlayan ve Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde devam eden Kunut Duası programı, yatsı namazının kılınmasıyla başladı.

Mısır, Suriye, Filistin, Arakan ve Doğu Türkistan başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda zulme uğrayanlar için okunan Kunut Duası ile 40 gündür devam eden programa son verildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, duanın ardından yaptığı konuşmada, Saraçhane'yi Adeviyye Meydanı'yla kardeş kabul ettiklerini söyledi.

Çoluk çocuk demeden herkesin Rabia işaretiyle Adeviyye Meydanı'nı kucaklamak mecburiyetinde olduğunu aktaran Güney, "Çünkü Adeviyye bizdik. Biz Adeviyye idik. Oradaki mücadele bizim inancımızın bir gereğiydi" dedi.

Halk tarafından seçilmiş olanların elinden iktidarı almak isteyenlere karşı durmak için bir araya geldiklerini anlatan Güney, şu andaki sürecin kalıcı olmadığını belirterek, "Emin olun bugün Sisi var ama Sisi'nin yolunda giden, o pis eylemleri yapanların yolcuları asla olmayacak. 'Adeviyye'ye kardeş meydan' dedik. Saraçhane'de, İstanbul'un, Anadolu'nun farklı yerlerinde siz yürekli kardeşlerimiz, hem elleriyle hem dilleriyle, her şeyden önce gönülleriyle Müslümanca bir duyarlılığı sergilediniz" diye konuştu.

Güney, Müslüman Kardeşler Cemiyeti'nin (İhvan) kurucusu Hasan el-Benna'nın oğlu Ahmed Seyfulislam'ın demir kafesler ardında olduğunu söyleyerek, Seyfulislam'ın asla yüz kızartıcı bir suçunun olmadığını, sadece oradaki Müslüman halkın iradesi doğrultusunda, şehit babasından aldığı istikametle topluma rehberlik yapmaya çalıştığını dile getirdi.

"HER DARBE VE DARBECİ KÖTÜDÜR, ALÇAKTIR"

Sıkıntılı sürecin hak ve adalete dayalı yönetimi Mısır'a getireceğine inandığını, Seyfulislam'la aralarında bir fark olmadığını aktaran Güney, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da gerek bu coğrafyada gerekse dünyanın farklı yerlerinde eğer haktan, özgürlükten, İslam'ın bize vermiş olduğu bu hukuku engelleyen kim olursa olsun, hepsinin karşısında duracağımızı bir kez daha gösterdik. İster bu coğrafyada isterse dünyanın farklı coğrafyalarında kim olursa olsun, halkın iradesine karşı çıkan, yok sayan, darbeci, alçak, kirli zihniyeti lanetledik, yine lanetleyeceğiz. Her darbe ve darbeci kötüdür, alçaktır."

Güney, Saraçhane'deki tepkinin Anadolu'ya ve dünyanın her yerine dalga dalga yayıldığına işaret ederek, Mısır, Suriye ve Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyalardaki Müslümanların tez zamanda sıkıntılarından kurtulmaları için dua etti.

Program, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Aktüre tarafından 40 gündür Kunut Duası'nı yaptıran Ahmet Karabağ'a plaket verilmesiyle son buldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.