1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MOBBİG TOPLANTISI GAÜ’DE BAŞLADI
MOBBİG TOPLANTISI GAÜ’DE BAŞLADI

MOBBİG TOPLANTISI GAÜ’DE BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ)’nün bu yıl ev sahipliği yaptığı Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) toplantısı bugün başladı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ)’nün bu yıl ev sahipliği yaptığı Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) toplantısı bugün başladı.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre bu yıl 37’ncisi düzenlenen toplantıya, Türkiye'den ve KKTC'den 70’in üzerinde mimarlık fakültesi dekanı, mimarlık bölümü başkanı ve temsilcileri katıldı.

GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezi’nde 2 gün sürecek MOBBİG toplantısında mimarlığa dair gelişmeler ve mimarlık sorunları masaya yatırılacak.

Toplantının açılış konuşmasını GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Shahin Keynoush yaptı.

Keynoush konuşmasında, MOBBİG toplantısının amacı ve öneminden bahsederek, toplantının GAÜ’de gerçekleşmesinden dolayı gurur duyduklarını dile getirdi.

Keynoush’ın ardından kürsüye çıkan Kıbrıs Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (KTMMOB) Başkanı Azmi Öge “Mimarlar odası yönetimi olarak içerisinde bulunduğumuz süreçte siyasal sıkıntılara rağmen meslek odamızın kurumsal kimliğinin daha iyi seviyelere taşımanın yanında erezyona uğratılmaya çalışan, çalışılan mesleki saygınlığımızı arzulanan noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) adına toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güven Arif Sargın, mimarlık mesleğine gereken değerin gösterilmediğini söyledi.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekli Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ise konuşmasında “Mimarlık artık insanların kullanacakları alanları üretecek bir dal değil, ülkelerin ekonomilerine katkıda bulunacak bir araç olarak görülmektedir” dedi.

GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker de GAÜ’nün gelişim sürecinden bahsederek, üniversitenin sürekli geliştiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.