1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘MOBİL HABERLEŞMEYE’ YAKIN TAKİP
‘MOBİL HABERLEŞMEYE’ YAKIN TAKİP

‘MOBİL HABERLEŞMEYE’ YAKIN TAKİP

Mobil haberleşme mercek altında...

A+A-

Rekabet Kurulu’nun Kıbrıs Mobile Telekomünikasyon LTD(KKTCELL) ile Vodafone Mobile Operations Ltd’in (Telsim) uygulamalarında ‘yasa ihlali’ olup olmadığına yönelik başlattığı soruşturmada sözlü savunmalar alındı, gözler nihai kararda…

Mobil haberleşme sektöründe faaliyet gösteren Kıbrıs Mobile Telekomünikasyon Ltd. (KKTCELL) ile Vodafone Mobile Operations Ltd(Telsim) Rekabet Kurulu’nun merceğinde…

Her iki işletme aleyhinde faturalı hatlarda uygulamaya koydukları “Giriş ve/veya Başlangıç” paket uygulamaları ile faturasız hatlarda uygulanan asgari kontür yükleme uygulamaları ile ilgili başlatılan soruşturmada sona gelindi.

Kasım 2016’da başlayan soruşturma kapsamında her iki kurumun yöneticilerinden önceki gün sözlü savunma alındı, gözler verilecek karara çevrildi.

Yasa ihlali olup olmadığı araştırılıyor…

Rekabet Kurulu resmi sitesinde yayımlanan duyuruda;  her iki GSM firması tarafından yürütülen uygulamanın Yasa’nın 6’ncı maddesinin ihlaline yol açıp açmadığının araştırıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında yapılan sözlü savunma toplantısının 16 Ağustos’ta tamamlandığı kaydedildi.

Sözlü savunma sonrasında Kurul, son sözlü savunma toplantısının tamamlanmasından itibaren 30 gün içinde nihai kararını verecek.

Nihai karardan itibaren ise 60 gün içinde gerekçeli karar açıklanacak.

Yenidüzen

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.