1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MONTESSORI OKULLARI, AVRUPA MONTESSORI OKULLARI BİRLİĞİ’NE TAM ÜYE OLDU
MONTESSORI OKULLARI, AVRUPA MONTESSORI OKULLARI BİRLİĞİ’NE TAM ÜYE OLDU

MONTESSORI OKULLARI, AVRUPA MONTESSORI OKULLARI BİRLİĞİ’NE TAM ÜYE OLDU

“Girne Montessori Okulu”nun, Avrupa Montessori Okulları Birliği’nin tam üyeliğine kabul edildiği bildirildi.

A+A-

KKTC’de Montessori eğitim sistemi ile 0-6 yaş grubu eğitimi veren “Lefkoşa Montessori Okulu” ile “Girne Montessori Okulu”nun, Avrupa Montessori Okulları Birliği’nin tam üyeliğine kabul edildiği bildirildi.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılan Avrupa Montessori Okulları Birliği yıllık toplantısında Lefkoşa ve Girne Montossori Okulları’nın başvurusu değerlendirildi ve üyeliğe kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Birleşmiş Milletler’in onayladığı ve Avrupa Birliği’nin resmi eğitim sistemine dahil edip öncelik verdiği Montessori eğitim sistemi tababet bilimi ile işbirliği içinde çocukların doğal gelişimlerini hedefliyor.

Budapeşte’de yapılan Avrupa Montessori Okulları Birliği yıllık toplantısına katılan Lefkoşa ve Girne Montessori Okulları eğitim danışmanı Hatice Düzgün,  kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen Kıbrıs’ta 0-6 yaş eğitiminde bir ilk olduğunu belirttiği  Lefkoşa ve Girne Montessori Okulları’nın, gerek eğitim kadrosu ve gerekse eğitim materyalleri açısından Avrupa’daki okullara denk bir duruma geldiğini ve bu nedenle Avrupa okulları birliğine tam üyeliğe kabul edildiğini kaydetti.

Lefkoşa ve Girne Montessori Okulları Koordinatörü Dr. Sait Coşaner ise yaptığı açıklamada, örnek sayılabilecek bilimsel eğitim materyalleri ile verilen eğitimin ailelerde de farkındalık yarattığını ve önümüzdeki dönem eğitim periyodunda ailelerle öğrencilerin interaktif eğitimleri noktasında yeni projeler başlatılacağını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.