1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MOODY’S UYARDI
MOODY’S UYARDI

MOODY’S UYARDI

Yunanistan’ın olası bir şekilde Euro bölgesinden çıkması...

A+A-

“OLASI BİR GREXİT KIBRIS BANKALARI İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR”

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarından Moody’s, Yunanistan’ın olası bir şekilde Euro bölgesinden çıkmasının (Grexit), Rum bankaları için olumsuz etkilere sahip olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Moody’s yaptığı açıklamada, Rum bankalarının, 2013 yılının Mart ayında Yunanistan’daki şirketlerini (operasyonlarını) satmalarının akabinde, Yunanistan’da doğrudan bir şekilde önemli ölçüde zor durumda kalmamış olmalarına rağmen, durumun kötüleşmesinin tehlike yaratmakta olduğunu kaydetti.

Habere göre Moody’s, Yunanistan’ın olası bir şekilde Euro bölgesinden ayrılmasının, Rum bankalarının aktif kalitesi ve performansı üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceğini, çünkü çeşitli Rum işletmelerin Yunanistan’da faaliyetleri olduğunu ifade etti.

HRİSTODULİDİS

Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise açıklamasında, Yunanistan’ın yaşadığı borç krizine değindi ve herkesin hedefi ile ümidinin en kısa zamanda bir anlaşmaya varılması olduğunu söyledi.

Habere göre, AB zirvesi başlamasından hemen önce açıklama yapan Hristodulidis, nihai sonucun açıklanması için, önümüzdeki Cumartesi günü yeni bir Euro grubu toplantısı yapılmasının olasılık dahilinde olduğunu ifade etti.

Bunların zor ve kritik zamanlar olduğunu ifade eden Hristodulidis, en kısa zamanda bir anlaşmaya varılması umut ve arzusunda olduklarını yineleyerek, meselenin muhtemelen Euro bölgesi üye devletlerin başkanlarını meşgul etmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.