1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. MORGDA YAŞADIĞI ANLAŞILINCA HAPSE GİRDİ
MORGDA YAŞADIĞI ANLAŞILINCA HAPSE GİRDİ

MORGDA YAŞADIĞI ANLAŞILINCA HAPSE GİRDİ

Morgda yaşadığı anlaşıldı, ömür boyu hapis cezası aldı

A+A-

Öldü diye kaldırıldığı morgda yaşadığı belirlenen PKK'lıya ömür boyu hapis cezası verildi.

Bingöl'de 2012 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada elinde bomba patlaması sonucu sağ kolu kopan ve öldü diye kaldırıldığı morgda yaşadığı belirlenen 23 yaşındaki PKK'lı Civan Boltan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bingöl kırsalında 2012 yılının Nisan ayında Care Tepe ile Şeyhmurat Tepesi bölgesinde güvenlik güçleriye teröristler arasında çıkan iki ayrı çataşmada, 2 asker ile 1 korucu şehit olurken, 12 asker yaralandı. Çatışmalarda 6 PKK'lı ölü ele geçirilirken, elinde bomba patlayan 'Gernaz Piling' kod adlı PKK'lı Civan Boltan'ın ise sağ kolu koptu. Arazide bulunduğu sırada güvenlik güçlerince öldü sanılarak kaldırıldığı Bingöl'de hastane morgunda yaşadığı tesbit edilen Civan Boltan, tedavisinin ardından tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Cezaevi'ne kondu.

Hakkında 3 ayrı iddianame hazırlanan Civan Boltan'ın örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdiği, güvenlik güçlerine el bombası ile saldırmak istediği ve bu sırada bombanın elinde patlaması sonucu yaralandığı belirtildi. İddianamelerde şüpheli Civan Boltan'ın Bingöl kırsalında güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği, Genç İlçesi Kaymakamlık lojmanı polis noktasına düzenlenen saldırıya gözcü olarak katıldığı ve bir GSM şirketine ait baz istasyonuna bombalı saldırı düzenlediği iddia edildi. Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen iddianamede sanık hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 154 yıl hapis cezası istendi.

MAHKEMEYİ PROTESTO ETTİ

Davanın karar duruşmasında son savunması alınan tutuklu sanık Civan Boltan, yargılamayı kabul etmediğini belirterek, "Mahkemenizi tanımıyorum. Burada boşuna yargılama yapılıyor. Duruşmadan çıkmak istiyorum" dedi. Sanığın ısrarı üzerine mahkeme başkanı duruşma salonundan çıkmasına izin verdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 95 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sanık avukatı Mehdi Özdemir ise, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının gündemde olduğunu belirterek karar verilmemesini istedi. Avukat Özdemir, sanığın tam iyileşmeden gözaltına alınıp, teşhis yaptırıldığını, avukatı olmadan da ifadesinin alındığını belirterek bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanık Boltan'ı, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik vahim nitelikte eylem yapmak' ve katıldığı diğer suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 95 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

BAŞBAKAN'I PROTESTO EDERKEN TUTUKLANDI

Sanık Civan Boltan, 17 yaşındayken Başbakan Erdoğan'ın 20 Ekim 2008 tarihinde Diyarbakır'ı ziyareti sırasında, polise taş attığı iddiasıyla tutuklandı. 6 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve hakkında 23 yıl hapis istemiyle Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Civan Boltan, daha sonra bir gazetede Terörle Mücadele Kanunu mağduru çocuklarla ilgili yapılan haberde, "İşkence gördük, daha çok öfkelendik. Ben ıslah yerine daha çok öfkelendim. Cezaevinden çıktıktan sonra yeşil kartımız iptal edildi. Okulu da bırakmak zorunda kaldım. Farklı gözle baktıkları için okutmadılar ve okuyamadım" dedi. Bu suçla ilgili halen yargılaması süren Boltan, 2010 yılında ailesiyle birlikte yaşadığı Diyarbakır'dan ayrılarak terör örgütü PKK'ya katıldı. Irak'ın kuzeyindeki kamplarda askeri ve siyasi eğitim gördükten sonra Lice-Bingöl bölgesine gönderildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.