1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MOTORLA TAŞIDILAR!
MOTORLA TAŞIDILAR!

MOTORLA TAŞIDILAR!

Zanlılar mahkemeye çıkarıldı!

A+A-

Çaldığı kasayı motorla taşıdı

Lefkoşa’da 5 Eylül saat 01.00 raddelerinde H.D isimli şahısın evine girerek elbise dolabı içerisinde muhafaza edilen kasa ve içindeki tabanca, şarjör, 25 adet canlı mermi ve 150 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çalan zanlılar İbrahim Özyüksel ve Sabahattin Kuşçu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

(Kamalı Haber) 
Mahkemede şahadet veren Polis Memuru Mehmet Emin Doğan olayla ilgili olguları aktardı. Doğan zanlı İbrahim Özyüksel’in Lefkoşa’da 5 Eylül saat 01.00 raddelerinde H.D isimli şahısın evine girerek elbise dolabı içerisinde bulunan kasayı çaldığını söyledi. Polis, olayın akabinde alınan şikâyet üzerine olay yerine giden olay yeri inceleme ekiplerinin kasanın büyüklüğü ve ağırlığı nedeniyle taşındığı güzergâhta yerde iz bıraktığını tespit ettiğini ve dışarıda da izlerin bulunduğunu, ayrıca izlerin bittiği yerde JK 034 numaralı plaka bulunduğunu ve  yapılan geniş çaplı soruşturmada konu plakanın bir motosiklete ait olduğunu, motosikletin ise Sabahattin Kuşçu’nun İbrahim Özyüksel’e sattığı motor olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Polis zanlıların evlerinin arama emriyle 10 Eylül’de arandığını Sabahattin Kuşçu’nun evinde herhangi bir şey bulunmazken, zanlı İbrahim Özyüksel’in evinde motosiklet bulunarak emare alındığını anlattı. 

Zanlıların ayrı ayrı sorgulandığını ve benzer birer gönüllü ifade verdiklerini söyleyen Doğan, emarelerin çalınan kasa ve içerisinde olan tabanca, şarjör, 25 adet canlı mermi ve 150 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını Kalkanlı’da ormanlık alan içerisinde saklı olarak bulduklarını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı İbrahim Özyüksel, Sabahattin Kuşçu’nun olayla bağlantısı olmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.