1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ EĞİTMEN ADAYLARI SINAVA TABİ TUTULDU
MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ EĞİTMEN ADAYLARI SINAVA TABİ TUTULDU

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ EĞİTMEN ADAYLARI SINAVA TABİ TUTULDU

Motosiklet Sürücü Eğitici Sınav Komisyonu motosiklet sürücüsü eğitmenlerine yönelik sınav düzenledi.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Motosiklet Sürücü Eğitici Sınav Komisyonu motosiklet sürücüsü eğitmenlerine yönelik sınav düzenledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, sınav, Atatürk Spor Salonu park alanında 17 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınava, geçmiş dönemde temel teorik eğitim almış eğitmen adaylar katıldı.

Sınav için Türkiye’den Mehmet Girgin ve Bülent Uzun isimli eğitmenler geldi.

Mart 2014’te geçen “Yol Trafik Değişiklik Tüzüğü”ne göre, motosiklet ehliyetleri artık eğitmen sertifikası olan kişiler tarafından verilebilecek.

ARKAN

Motosiklet Sürücü Eğitici Sınav Komisyonu sözcüsü Atay Arkan, amaçlarının kazasız, güvenli şekilde trafikte seyahat edilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Arkan, “Amacımız trafik kazalarını minumuma indirmek ve sürücüleri bilinçli, çevreyle duyarlı, insan sevgisiyle yetişen birer fertler olarak topluma kazandırmak” ifadelerini kullandı.

TİLKİ

Şöför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki de Mayıs 2014’te eğitmenlerin bir hafta teorik, 3 gün de uygulamalı ders aldığını ancak aldıkları eğitimden farklı bir sınava tabi tutulmalarından dolayı durumu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na ilettiklerini ve parkurun ülke şartlarına göre yeniden düzenlendiğini ifade etti.

Trafik Eğitim Parkı’nın temellerinin de önümüzdeki aylarda atılacağını söyleyen Tilki, “Kazaların çoğaldığı bu ortamda eğiticiler olarak bizler de elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bakanlıkla uyumlu bir şekilde çalışarak, hem yasaları, hem de tüzükleri daha kalıcı ve eğitici bir pozisyona getirerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Motosiklet eğitmen sertifikası sınavı yılda 2 kez düzenlenecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.