1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MR İÇİN ARALIK’A RANDEVU VERİLDİ
MR İÇİN ARALIK’A RANDEVU VERİLDİ

MR İÇİN ARALIK’A RANDEVU VERİLDİ

MR için Aralık’a randevu verildi

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giden 68 yaşındaki bir hastaya, rahatsızlığının teşhis edilebilmesi için yılsonuna gün ayrıldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Hamitköy sakinlerinden Zehra Karabaşak’ın (68) rahatsızlığının teşhis edilebilmesi için gereken MR çekim randevusunu 19 Aralık 2014 tarihine verdi.
Zehra Karabaşak’ın eşi Reşat Karabaşak (70),  eşinin belinde şiddetli ağrı bulunduğunu, teşhis için gerekli MR çekimlerini iki katı masrafla özel sektörde yaptırma kararı aldı.
“Hanımın belinde sızı var ve yürüyemez” diyen Karabaşak, geçtiğimiz pazartesi ve dün hastaneye gittiklerini belirterek personelin ilgisizliğinden şikayet etti.
“Pazartesi sabah 06.00’da hastaneye gittik. Saat 07.00’de sıra numaramızı aldık ve beklemeye başladık. Saat 11.00’de bize doktorun askerde olduğu ve gelmeyeceğini söylediler” diyen Karabaşak, dün yeniden hastaneye gittiklerini ve beş saat bekledikten sonra görevli tarafından ana binanın dördüncü katına yönlendirildiklerini anlattı. “Bize doktorun ameliyatta olduğunu, dördüncü kata çıkarsak orada herkese bakacağını söylediler” dedi.

“Yaptıkları doğru değil”

“Yaptıkları doğru değil. Durumumuzun acil olduğunu söylememize rağmen bize Aralık ayına randevu verdiler. Yoğunluktan olsa gerek. Ancak duyduğumuza göre hastanedeki personel yetersizliği nedeniyle MR çekimleri yavaş ilerliyor” diyen Reşat Karabaşak, kendilerini özel sektöre mahkum eden mevcut sistemi sert bir şekilde eleştirdi.
Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, hastanede üç gündür grev olduğunu, MR için Aralık ayına randevu verilmesinin de bu yüzden kaynaklanabileceğini söyledi. Dr. Kamiloğlu, Karabaşak’ın grev kalktıktan sonra hastaneye veya doktoruna müracaat etmesini, gereken MR’ın acilen çektirileceğini söyledi.

İmge: Çok alışıldık bir durum

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, hastaların acil durumlarda raporlarına “acil” yazdırmaları gerektiğini, Aralık ayına alınan randevunun “çok alışıldık bir durum” olduğunu söyledi.
İmge, önemli olanın acil vakalarda teşhis için devletin yeterli imkanı yoksa, hastayı özel sektöre sevk etmesi gerektiğini ve orada hizmet alması gerektiğini kaydetti.
“Varlık içinde yokluk durumundayız. Hizmetler var ancak hizmetlere herkesin eşit derecede erişim hakkı ve o hizmetlerden yararlanabilmesinde sorun var” diyen İmge, MR için geç randevu verilmesinin grev nedeniyle gerçekleşmediğini belirtti.
İmge, söz konusu hastanın özel sektöre gidip kendi cebinden para harcaması yerine, süreci zorlaması gerektiğini söyledi.

KIBRIS

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum