1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. MUAMMER GÜLER VE ZAFER ÇAĞLAYAN İSTİFA ETTİ
MUAMMER GÜLER VE ZAFER ÇAĞLAYAN İSTİFA ETTİ

MUAMMER GÜLER VE ZAFER ÇAĞLAYAN İSTİFA ETTİ

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan görevi bıraktı. Çağlayan'ın istifasının duyulmasından kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Muammer Güler de istifa etti.

A+A-

 Türkiye gündeminde 1 haftadır yerini koruyan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda adı geçen bakanlar art arda istifa etmeye başladı.

Bu sabah erken saatlerde, önce Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifa haberleri geldi.

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."  

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a görevden affını istediğini söyleyerek, "Bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.