1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUAYENE VE TEDAVİ ÜCRETLERİ SABİTLENDİ
MUAYENE VE TEDAVİ ÜCRETLERİ SABİTLENDİ

MUAYENE VE TEDAVİ ÜCRETLERİ SABİTLENDİ

“Hükümet Çok Yavaş Ve Kararsız”

A+A-

 

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MUAYENE VE TEDAVİ ÜCRETLERİNİ SABİTLEDİ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) dövizdeki artış ve ülkedeki ciddi ekonomik sıkıntıları değerlendirerek, doktorların muayene ücretlerini ve sağlıktaki diğer hizmetlerin fiyatlarını sabitleme kararı aldığını açıkladı.

Birliğin en düşük 80 TL, en yüksek 150 TL olarak belirlediği ve halen uygulamada olan muayene ücretleri yanında hekimlerin yaptığı tedavi uygulamaları karşılığı aldığı ücretler, yeni bir değerlendirmeye kadar aynı kalacak.

Birlik Başkanı Filiz Besim yazılı açıklamasında, dövizin kontrolsüz artışıyla yaşanan ekonomik sıkıntıları hekimlerin tüm ağırlığıyla hissettiğini kaydetti.

“HÜKÜMET ÇOK YAVAŞ VE KARARSIZ”

Açıklamasında “Hükümetin bu konuda özellikle halkın temel ihtiyaçları konusunda önlem almakta çok yavaş ve kararsız davranışlar sergilediğini gözlemlemekteyiz. Bu tavır krizin toplum için özellikle psikolojik boyutlarını daha da artırmaktadır” ifadelerine yer veren Besim, şöyle devam etti:

“Gıda, barınma, sağlık ve eğitim halkın en temel ihtiyaçlarıdır. Bu konularda devletin acil olarak bir önlem planı hazırlaması ve yürürlüğe koyması elzemdir. Okulların açılacağı bu günlerde özellikle okul masrafları konusunda ivedi önlemler alınmalıdır.”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak dövizin durumunu ve ülkede yaşanan ciddi ekonomik sıkıntıları değerlendirdiklerini ve muayene ücretleri ile sağlıktaki diğer fiyatları sabitleme kararı aldıklarını dile getiren Besim, “Dövizin ciddi artışı biz hekimleri de malzeme giderleri anlamında çok sıkıntıya koysa da bu zor günlerde birbirimize destek olmak zorunluluğumuz vardır” dedi.

Besim hükümetin daha geniş kapsamlı meslek gruplarıyla istişare ederek çok hızlı ekonomik tedbirler alması ve toplumu radikal kararlarla rahatlatmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.