1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜCADELE YENİ BAŞLADI
MÜCADELE YENİ BAŞLADI

MÜCADELE YENİ BAŞLADI

MÜCADELE YENİ BAŞLADI

A+A-

Alsancaklılar kendileri için maddi olduğu kadar manevi değere de sahip Mare Monte Otel ve Plajı’nı geri almak için başlattıkları mücadelede sonuna kadar gitmeye kararlı olduklarını duyurdular.

“OTELE DE PLAJA DA TALİBİZ”: Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Mare Monte Otel ve Plajı’na talip olduklarını açıkladı. Ataser, otelin belediyeye devredilmesi durumunda, gerek personel, gerek gıda, gerekse de eşya ihtiyaçlarının Alsancak bölgesinden karşılanacağını anlattı

KİŞİ BAŞI 60 TL: Alsancaklılar, bölgelerinde bulunan Merit Otel’in plajına girmek istediklerinde kendilerinden kişi başı 60 TL istendiğini savundu. Bölge halkı, Mare Monte’yi de kiralayanın aynı şirket olduğunu hatırlattı

Mare Monte Otel ve Plajı’nın halk tarafından kullanılması için Alsancak Belediyesi öncülüğünde başlatılan mücadele sürüyor.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, mücadelenin yol haritasını belirlemek için 7 Nisan’da Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin kiralanmasına ilişkin Net Holding ve Vakıflar İdaresi arasındaki davanın görüşülmesini beklediklerini açıkladı.

Ataser, Vakıflar İdaresi’nin plajları kiralama yetkisi olmadığını hatırlattı ve öncelikle burada yapılan usulsüzlüğün düzeltilmesini istediklerini anlattı.

Ataser: Herkes eşittir

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, zengin fakir herkesin eşit olduğunu ve herkesin eşit şekilde plajları kullanma şansı olduğunu söyledi. Bölgede bulunan 8 plajı halkın kullanamadığına işaret eden Ataser, halkın kullanımında olan tek plajın Mare Monte Plajı olduğunun altını çizdi. Ataser verilen mücadelenin de halkın plajının elinden alınıp sermayeye verilmemesi yönünde olduğunu anlattı.

“Daha mücadelenin başı”

Ataser, önceki gün yapılan eylemin daha mücadelenin başı olduğunu kaydetti ve bu mücadelenin daha da büyüyerek devam edeceğini açıkladı. Denizi görüp de denize girememenin kötü bir şey olduğuna değinen Ataser, Mare Monte gibi halkın olan bir plajın halkın elinden alınmaması için gereken mücadeleyi göstereceklerini anlattı.

“Plaja da otele de talip olduk”

Belediyenin plajla birlikte otele de talip olduğunu anlatan Ataser, bu kararın da belediye meclisi kararı olduğunu açıkladı. Ataser, belediyenin bütçesinin plaj için yeterli olurken, otelin gerekli tadilatını yapmak için yeterli olmadığını ancak buna da bir çözüm ürettiklerini kaydetti. Ataser şu şekilde konuştu:

“Biz kendimiz plajımızı yapabiliriz ancak otele ne kadar bütçemiz yeter o bir tartışma konusudur. Yetmezse bütçemiz bir yatırım ortağı buluruz, belli bir süre belediyemize onu kazandırırız. Bir protokolle şartları belirleriz. Bizimle temasta olan birileri de var bu konuda.”

“Vakıflar İdaresi’nin plajı kiralama yetkisi yok”

Vakıflar İdaresi’nin Mare Monte Otel’i kiralarken içinde plajı da kiraladığını belirten Ataser, ancak Vakıflar İdaresi’nin plajı kiralamak gibi bir yetkisi olmadığını ifade etti. Ataser, bu konu ile ilgili İçişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede bakanın kendisine “Vakıflar İdaresi’nin plajı kiralamak gibi bir yetkisi yoktur. Bu nedenle bu kira geçersizdir” dediğini anlattı ve öncelikle plajın kira sözleşmesinin iptal edilmesini istediklerini belirtti.

“Şu andaki yönetim de bizimle aynı görüşte”

Vakıf Yönetim Kurulu’nun da şu anda kendileri ile aynı görüşte olduğunu kaydeden Ataser, şu ifadeleri kullandı:

“Vakıf yönetimi ile görüştük. Onlarda bizim görüşümüzdedir ve onlarda Mare Monte’yi halka kazandırmak istiyor. Bu konuda hemfikiriz. Bekleyip göreceğiz. Mahkeme 7 Nisan’dadır. Öncelikle plajın sözleşmeden çıkarılmasını istiyoruz.”

Meclis kararı ile kiralandı”

Ataser, Mare Monte Otel ve Plajı 49 yıllığına Net Holding’e kiralanırken kira süresinin 10 yıldan uzun olması nedeniyle Meclis kararı gerektirdiğini ve nedenle bu kararı Meclis’in ürettiğini kaydetti. Ataser, “Eğer ben o dönemde belediye başkanı olsaydım, o dönemden halkı arkama alıp mücadele ederdim” dedi.

“O dönemden mücadele versek otelin de tadilatını yapardık”

Ataser, eğer 2007 yılında otelin durumunun çok daha iyi olduğunu ve 880 TL ile 1 milyon TL arasındaki para miktarına otelin tadilatının yapılabileceğini anlattı. Ancak şu anda üzerinde 8 yıl geçtiğini ve bu süreç içerinde Net Holding’in oteli sadece işçi lojmanı olarak kullanıp hiçbir bakım yapmaması nedeniyle otelin mahvolup gittiğini anlattı. Ataser şu ifadeleri kullandı: “2007 yılında kiralanırken Otel’in durumu kötü değildi. 1 milyon ya da 800 TL’ye otele yatırım yapılıp oteli ve plajı tekrar halka kazandırabilirdik. Bir tadilat yapıp kazandırabilirdik. Şimdi hem kapalı kaldı, hem söküldü. Ne tuvalet, ne banyosu ne kapısı penceresi kaldı. Net Yapı orayı inşaatı yaparken lojman gibi kullandı. Talep ettiler. Orada en az 2 milyon sterlin gibi bir zarar var. Biz belediye olarak bazı girişimlerde bulunduk. Sonuç olumlu olursa biz o girişimleri hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız.”

“Hedefimiz Alsancak’ı canlandırmak”

Mare Monte Otel’in belediyeye devredilmesi durumunda yeniden otel yapıp bu oteli ayrı bir şirket kurup onun üzerine çevirmeyi hedeflediklerini anlatan Ataser, hedeflerinin otelin tüm ihtiyaçlarını bölgeden karşılamak ve Alsancak’ı canlandırmak olduğunu kaydetti.


Alsancaklılar ne dedi?

Mustafa Ünler:
Tabii ki Mare Monte’nin belediyeye devredilmesini istiyoruz. Alsancak’ta halkın kullanacağı herhangi bir plaj kalmamıştır. Bu nedenle Mare Monte Otel ve Plajı’na sahip çıkmalıyız. Bu otel kiralanmamış sermayeye peşkeş çekilmiştir. Biz bölge halkı olarak buna karşıyız. Birçok plajımız peşkeş çekilmiştir. Merit Otel’in plajına gitmemiz için bizden 60 TL isteniyor. 4 kişilik bir aile iki üç saat için 240 TL ödemek zorunda. Neden bu kadar pahalı olduğunu sorduğumuzda bize açık büfe yemeği var deniyor. Biz o yemekten yemiyoruz. Denize girmek bizim de halkımız değil mi?”

Osman Öztabak:
Mare Monte’nin belediyeye devredilmesini istiyoruz. Bölgede halka kalan tek plaj Mare Monte Plajı’dır. Bu plajın da elimizden alınmasına izin veremeyeceğiz. Bu plaj bizim için hem maddi hem manevi değere sahiptir. Birçok kişi bu otelde çalışarak ailesini geçindirmiştir. Ayrıca şu anda örneğin Merit Otel’in bulunduğu bölgedeki plaja girmemiz için kişi başı 60 TL ödemek zorundayız. Aynı durumu Mare Monte’de de yaşamak istemiyoruz.

Salih Sonay:
Halkımızın kiracı olan Merit Otel’e bir alıp veremediği yok. Dün verilen mücadele de hükümetlere karşı verilen bir mücadeledir. Sadece şu andaki hükümete değil gelmiş geçmiş tüm hükümetlere karşı verilen bir mücadeledir. Biz bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Bölgede halkın kullanacağı tek bir plaj kalmıştır ve bunun da özel bir şirkete kiralanıp giriş ücreti konulmasını istemiyoruz.

Sultan Sonay:
Mare Monte’nin yeniden halkın kullanımına verilmesini istiyoruz. Mare Monte halkın malıdır ve öyle kalmalıdır. Bizimde başlattığımız mücadele bu yöndedir. Bölgede denize ücret gireceğimiz bir yer kalmamıştır. Elimizde kalan son yer Mare Monte’dir. Bunu da kaybetmek istemiyoruz.

 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.