1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜCADELEM SÜRECEK
MÜCADELEM SÜRECEK

MÜCADELEM SÜRECEK

Seferberliğe gitmeyi reddeden ve 10 gün hapis cezasına çarptırılan Murat Kanatlı, dün tahliyesinin ardından ilk kez;

A+A-

Vicdani reddini açıklayarak seferberliğe gitmeyi reddettiği gerekçesiyle yargılanan ve mahkeme tarafından belirlenen para cezasını ödemediği için hapis cezası alan Murat Kanatlı, 10 günlük hapisliğinin ardından, dün tahliye edildi.  Kanatlı tahliyesinin hemen ardından ilk kez KIBRIS TV ekranlarına çıktı.

TV’de yayınlanan Sevim Basri’nin hazırlayıp sunduğu “Gündemden Notlar” programına katılan Kanatlı, cezaevinde bol bol kitap okuyup, mahkumlarla sohbet ettiğini ve dinlenme fırsatı yakaladığını anlattı.

Kanatlı, kısıtlanmanın vermiş olduğu buruklukla gerek ülke gerekse, dünya gündemini de yakından takip ettiğini söyledi. Kıbrıs’taki hak ve özgürlükler bakımından önemli bir süreci başlattıklarının altını çizen Kanatlı, kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı ve karşı çıkılanın “hak direnişi” olduğunu savundu.

AİHM’e başvurmakta kararlı

Bundan sonraki süreçte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmakta kararlı olduklarını anlatan Kanatlı, istinaf mahkemesine de başvurduklarını anımsatarak itirazının; hükümete değil, karara yönelik olduğunu ifade etti. Kanatlı, askeri mahkeme kararının Anayasa Mahkemesi kararı ile çeliştiğini de söyledi.

Yaş haddi nedeniyle seferberlik görevi son bulan Kanatlı, aynı şekilde iki davasının daha olduğunu ve bunların da istinaf davası sonuçlanıncaya kadar askıya alındını belirtti.

Cezaevinde bir takım eksiklikler bulunduğunu ve bunları gözlemleme fırsatı bulduğunu da dile getiren Kanatlı bundan sonraki süreçte bu konuda da mücadele edeceğini vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.