1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECE
MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECE

MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECE

Cemal Özyiğit, bayram mesajı;

A+A-

 

“KIBRIS TÜRK HALKININ REFAHI VE MUTLULUĞU İÇİN; ÇÖZÜM, DEMOKRATİKLEŞME VE SİVİLLEŞME MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu ifade etti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kurban Bayramı dolayısıyla  yayımladığı mesajda, yıllardır çözülemeyen Kıbrıs sorununun getirdiği olumsuzlukların yanı sıra, iç politikada da kötü yönetimler neticesinde zor günlerden geçildiğini;  “özellikle son 10 yıldaki kötü yönetimler neticesinde oluşan ekonomik zorluklar nedeniyle, toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını” belirtti.

Esnafın büyük kesiminin bayramda da beklediğini bulamadığını, üreten ve emekçi kesimlerin gelecek belirsizliği yaşadığını, KTHY mağdurlarının yine sokakta olduğunu, eğitimde ciddi sorunlar yaşandığını, bazı okulların açılamadığını, DAÜ’de kriz yaşandığını savunan Özyiğit, “sorunlara çare üretmesi gereken CTP-DP Koalisyon Hükümeti  tam tersine yeni sorunlar yaratıyor” dedi.

Büyük sözler ve vaatlerle göreve gelen hükümet ortaklarının birbirleri ile didişmekten ve atama yapmaktan başka icraat yapmadıklarını ileri süren Özyiğit, “ülkede çok ciddi bir gelecek belirsizliği olduğunu” ifade etti.

“ERKEN ÇÖZÜM ŞART”

İç politikada yaşanan olumsuz gelişmelerin yanı sıra, birçok sorunun kaynağı olan Kıbrıs sorunundaki çözümsüzlüğün halen sürdüğünü belirten Özyiğit, müzakerelerde de beklenen gelişmelerin yaşanmadığını kaydetti.

Tıkanma noktasına gelen sürecin, BM’nin yeni bir temsilci atamasıyla birlikte yeni bir ivme kazandığını ve müzakerelerde yeni bir aşamaya geçildiğini kaydeden Özyiğit, her iki tarafın da masaya samimi ve iyi niyetli bir şekilde oturarak, çözümü zorlaması gerektiğini, “aksi halde kaybedenlerin yine Kıbrıslılar olacağını” söyledi.

“HALKIN REFAHI VE MUTLULUĞU...”

TDP olarak Kıbrıs Türk halkının refahı ve mutluluğu için mücadele ettiklerini, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirten Özyiğit, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu ifade etti.

Vatandaşların sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkının Kurban Bayramını en içten dileklerle kutlar, adil ve kalıcı barışın sağlandığı, mutlu, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.