1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ
“MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ

“MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ

mücadelelerinin sonuç verdiğini

A+A-

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, mücadelelerinin sonuç verdiğini, Avrupa Konseyi’nde hak ettikleri düzeyde temsil edildiklerini ve bu temsiliyetin kalıcı hale getirildiğini belirtti.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Komitesi’nin 19-22 Ekim tarihleri arasında Strasbourg’da gerçekleştirilen 29. Oturumu’na Gönyeli Belediye Başkanı ve KTBB Başkanı Ahmet Y. Benli ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar katıldı.

Benli, yazılı açıklamasında, Genel Kurul öncesinde, başkanlar konseyinin Avrupa’yı etkileyen mülteci sorunu, uyuşturucu kullanımı, çocuk istismarı ve iklim değişikliği konularının görüştüğünü, “Güncel İşler Komitesi” ve “İdari işler Komitesi” toplantılarına katıldıklarını da kaydetti.

29. Genel Kurul’un gündeminin “Yerel Yönetimlerin İnsan Hakları İhlallerine Tepkisi - Göç Ve Ayırımcılık” olduğunu ifade eden Benli, Uluslararası alanda temsiliyetin son derece önemli olduğunu belirtti.

Benli, burada elde ettikleri bilgi ve deneyimleri, ülkeye taşıdıklarını kaydetti.

Türkiye’nin delege sayısının 12’den 18’e yükseltilmesinin Kıbrıs Türk belediyeleri açısından da bir şans olduğunu anlatan Benli, bundan sonra tüm toplantılarda hem Türkçe tercüme olacağını, hem de tüm belgelerin Türkçe’ye çevrileceğini de vurguladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.