1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. MUCİZE ANNE/MUCİZE ÇOCUK
MUCİZE ANNE/MUCİZE ÇOCUK

MUCİZE ANNE/MUCİZE ÇOCUK

Anne sesi şifa oldu

A+A-

Annesi, Soğütlü Çayı'na düşüp komaya giren 5 yaşındaki H.yle hep konuştu. H. 40 gün sonra komadan çıktı...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde evlerinin yakınından geçen Söğütlü Çayı kenarında oynarken dengesini kaybederek suya düşen ve sürüklenen 5 yaşındaki M.H.Ş bir vatandaş tarafından sudan baygın halde çıkarıldı. 3 kez kalbi duran ve tekrar çalıştırılan küçük çocuk tam 40 gün hastanenin yoğun bakımda kaldı. Ancak annesi onun elini bir an olsun bırakmayıp, onunla hep konuştu. Oğlunun kulağına "Anneni bırakma ne olur yavrum" diye fısıldadı. M.H 40 günün sonunda gözünü açtı, 6 ay sonra ise bir bayram günü 'anne' dedi.

SÖĞÜTLÜ ÇAYI'NA DÜŞTÜ
Olay 11 Nisan günü meydana geldi. Arkadaşları ile Söğütlü Çayı yakınlarında oyun oynayan 5 yaşındaki M.H.D, bir anda dengesini kaybederek çaya düştü. 2 metre derinliğindeki suya kapılıp, gözden kayboldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Küçük çocuğu aramak için suya dalan 2 itfaiye eri boğulma tehlikesi atlattı. Söğütlü Çayı üzerinde hareketsiz şekilde akıntıyla sürüklenen küçük çocuğu Cuma Yıldızın adlı vatandaş suya dalıp, çıkarttı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, kalbi ve solunumu duran M.H'ye ilk müdahaleyi yaptı. Kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen küçük çocuk kaldırıldığı Elbistan Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde durumu ağırlaşınca Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

OĞLUNUN ELİNİ BIRAKMADI
Ambulansla sevk edilirken kalbi 160 kilometrelik yolda iki defa durdu. Doktorların 'Her şeye hazırlıklı olun her an kaybedebiliriz' dediği oğlunun baş ucundan ayrılmayan anne S. D. günlerce elini tuttuğu oğluna "Anneni bırakma ne olur yavrum. Ben bu acıyla yaşayamam" diyerek göz yaşı döktü. Küçük çocuk 40 gün sonra yoğun bakım servisinde gözlerini açtı. Büyük bir mutluluk yaşayan anne D.. "Onu ne kadar çok sevdiğimizi, bu yaşam savaşını kazanacağını, çok güzel günlerin bizleri beklediğini söyledim. Bizi bırakmaması için ona yalvardım. Ümidimi hiç kesmedim ve sonunda yüzünü çevirerek cevap vermeye başladı. Şükürler olsun" dedi.

DOKTORLAR BİLE İNANAMADI
Mucize eseri sesiyle oğluna hayat veren anne. "Beynine gitmeyen bir kandan dolayı yavrum konuşma duyusunu kaybetmişti. Aylardır tek kelime konuşamıyor, eliyle gösteriyordu. Kurban Bayramı'nın ilk günü 'Annem, anne yumuşak şeker ver' dedi. Gözlerime ve kulaklarıma inanamadım. Şimdi hemen hemen her şeyi konuşmaya başladı"dedi. Baba A.D ise yavrum konuşmaya başlayınca doktorlar 'Bu bir mucize' dediler, çok şaşırdılar"diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.