1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MÜDÜR BOŞLUĞU, VERİMİ DÜŞÜRÜYOR”
“MÜDÜR BOŞLUĞU, VERİMİ DÜŞÜRÜYOR”

“MÜDÜR BOŞLUĞU, VERİMİ DÜŞÜRÜYOR”

Yapılan yazılı açıklamada, ülke turizminin gelişmesi için;

A+A-

“MÜDÜR BOŞLUĞU, TURİZM SEKTÖRÜNDE ZAFİYETLERE YOL AÇARAK, VERİMİ DÜŞÜRÜYOR”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’ndaki müdür eksikliklerinin turizm sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek eleştirdi ve yetkilileri ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

KITOB, Tanıtma ve Pazarlama Dairesi ile Turizm Planlama Dairesi’ndeki müdür boşluğunun, turizm sektöründe zafiyetlere yol açarak, verimi düşürdüğünü savundu.

KITOB’tan yapılan yazılı açıklamada, ülke turizminin gelişmesi için etkin bir tanıtım stratejisinin uygulanmasının önemine işaret edilerek, yurtdışı tanıtım stratejisi doğrultusunda istikrarlı tanıtım politikalarının uygulanması beklenirken, bakanlığın temelini oluşturan iki dairede uzun süredir boşluk yaşandığına dikkat çekildi.

Bakanlıkta yasal olarak atanmış bir müsteşar olduğunun bilinmesine rağmen, uzun bir süredir Turizm Bakanlığı müsteşarının kim olduğu konusunda birtakım söylentiler bulunduğu da ifade edilen açıklamada, bu söylentilerle mevcut belirsizliklere ilave bir belirsizlik daha yaratıldığı savunuldu.

Bakanlıkta bu düzeyde belirsizlik yaşanmasının lokomotif sektörü turizm olan ülke için kabul edilemez bir zafiyet olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “KITOB olarak Bakanlığın böyle bir belirsizliğe itmesini esefle kınar, bu durumun devamının kararlar ve politikaların uygulanmasını sekteye uğratacağı ve turizmin gelişimini olumsuz etkileyeceğini belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

Belirsizlikler ve yarattıkları zafiyetlerin, turizmde 2014-2016 döneminde uygulanacak teşviklerle ilgili düzenlemelere de yansıdığı belirtilen açıklamada, “Düzenleme yapılmış ve uygulamaya girmiş olmakla birlikte Bakanlık nezdinde yaşanan bu belirsizliklerin yarattığı zafiyetler sonuçta bu teşvik düzenlemesinin değişeceğine yönelik tartışma ve beklentileri doğurmuştur. Sonuçta sektör, bugüne kadar büyük gayretlerle edindikleri kazanımlarından geriye gitme ve yarınını görememe pozisyonuna itilmiştir” denildi.

KITOB’un açıklamasında, Turizm Bakanlığı ve turizm sektöründe yaşanan belirsizliklerin giderilmesi için yetkiler ivedilikle harekete geçmeye davet edildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.