1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜDÜR İLE VELİLER BİRBİRİNE GİRDİ
MÜDÜR İLE VELİLER BİRBİRİNE GİRDİ

MÜDÜR İLE VELİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Müdür ile veliler birbirine girdi.

A+A-

Çayırova İlkokulu’nda öğrenciler eve erken gönderilince, veliler okula gitti ve okul müdürü ile veliler arasında tartışma yaşandı
 
Ayşe BULUT
Müdür: Benim de haberim geç oldu

Çayırova İlkokulu’nda müdür ile veliler birbirine girdi. Çayırova İlkokulu’nda önceki gün çocuklar okuldan 40 dakika önce evlere gönderilince ortalık karıştı. Sorun, öğrencilerin eve gönderileceğinden velilerin haberdar edilmemesinden kaynaklandı.

Okul müdürüne şikayette bulunmaya giden velilerle, müdür arasında sözlü tartışma yaşandı. Velilerin iddiasına göre, okul müdürü Ali Bolatcan, kendilerine sert ifadeler kullanarak, onları okuldan dışarıya attı.

Okul müdürü ise iddialara yanıt vererek, kimseye kötü davranmadığını, sadece kuralları uyguladığını belirtti. Bolatcan, çocukların eve erken gönderileceğinden kendisinin de haberi olmadığını söyledi.

Bolatcan: Geç haberim oldu
Okul Müdürü Ali Bolatcan, kendisinin de bu durumdan geç haberdar edildiğini ve velilere haber veremediklerini belirtti.

Bolatcan, bir velinin kendisini “yalancılıkla” itham ettiğini iddia ederek, “Veliye ‘lütfen odamdan çıkın’ dedim. Okul avlusunda bulunan diğer velilere de ‘lütfen okul avlusundan dışarı çıkın’ şeklinde konuştum. Okulda bir düzen, nizam var. Bunu, veliler okula istediği saat girerek bozamaz. Bundan sonra da veliler okul dışında bekleyecekler” dedi.

Ali Bolatcan, bazı velilerin okul avlusuna ve sınıflara çocuklarının yanına gittiğini, bunun da diğer çocuklar açısından etik olmadığını belirtti.

 
Veliler ne dedi? Veliler ne dedi? Veliler ne dedi?

Gülbahar Özduman:
“Önceki gün çocukların okuldan saat 12.00’de alınacağını komşumdan öğrendim. Okul Müdürü Ali Bolatcan’a ‘çocuklar 12.00’de mi alınacak’ dedim ‘evet’ dedi. O sırada Okul Aile Birliği başkanı da ordaydı. ‘Peki bana niye haber verilmedi?’ dedim, bana ‘Buraya kavga etmeye mi geldiniz?’ dedi.

Müdür Bey’e rahatsız olduğumu ve o sırada komşum haber vermeseydi, hastanede olacağımı söyledim. Bana ‘Sanki okul dört dörtlük, yarım saatin derdine düştünüz?’ diye cevap verdi.

Ne olursa olsun aramaları gerekirdi. Çocuklarımız onlara emanet. ‘Benim de cuma günü haberim’ oldu diye konuşan müdür, kaba saba el kol hareketleriyle bağırarak beni odasından dışarı çıkardı. O sırada okul avlusunda bulunan birkaç veliyi de okul bahçesinden dışarı çıkardı. En önemlisi de bu duruma bazı öğrenciler de şahit oldu. Bizler çocuklarımızı okula demokratik ortamda eğitim alsınlar, sorunların konuşularak çözülebileceğini öğrensinler diye de gönderiyoruz. Ailelerin haberdar edilmesi müdürün görevidir. Eğer yazılı duyuru yapacak vakti yoksa öğretmenlere talimat vererek velileri aramalarını söyleyecek. Herkes görevini hakkıyla yapmalıdır. Gerekli istek ve özveri yoksa açıkta atama bekleyen öğretmen ve müdür adayları var. Ben bu durumu Milli Eğitim Bakanı’na da bildirdim. Peşini bırakmayacağım.”

Zeynep Güryay:
“Okulda bulunan aileleri okuldan dışarı çıkardı. Çocuklar bir ders erken çıkartılarak evlere gönderildi. Benim çocuğumun öğretmeni aradı. Eğer çocuklar erken okuldan ayrılacaksa okul müdürünün velilere bildirmesi gerekir. Müdürün bu şekilde davranması çok yanlış. Görevini yerine getirmeyecekse burada görev yapmasın. Tavuk kovalar gibi bizi okuldan kovaladı. Bizlere yazılı olarak duyuru gönderseydi. Para istediklerinde yazılı kağıt gönderiyorlar. Bu yaptığı ilk değil, devamlı bu şekilde davranıyor.”

Yaşar Çil:
“Okul bahçesinde bekliyorduk. Bir anda neye uğradığımızı şaşırdık. Okul müdürü, ‘dışarı dışarı’ diyerek bizleri okul bahçesinden dışarıya çıkardı. Hem velilere öğrenciler erken alınacak diye haber vermiyor hem de okuldan kovuyor. Bu çok yanlış. Okul müdürünün bu şekilde velilere davranması kabul edilemez.”

Simge Sarı:
“Müdür Bey’in Gülbahar’ı odadan çıkardığına şahit oldum. Doğru bir davranış olmadı. Sert çıkıştı, bu şekilde olmamalıydı. Veli olarak soruyoruz, okul avlusuna girmemiz yasak mı? Doğru mu? Soruyoruz.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.