1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜDÜR TERFİLERİNİN İPTALİ KONUSUNDA NE AÇIKLAMA YAPILDI
MÜDÜR TERFİLERİNİN İPTALİ KONUSUNDA NE AÇIKLAMA YAPILDI

MÜDÜR TERFİLERİNİN İPTALİ KONUSUNDA NE AÇIKLAMA YAPILDI

20 müdürün terfilerinin iptaliyle ilgili aldığı kararla ilişkin;

A+A-

VAROĞLU: “SENDİKA OLARAK TERFİ ALAN YA DA ALAMAYAN ARKADAŞLARIMIZ ARASINDA AYRIM, HAKLILIKLARI VEYA HAKSIZLIKLARI KONUSUNDA YORUM YAPMADIK”

ELCİL: “BİRİLERİ SÖYLEDİKLERİMİZ DEĞİL, SÖYLEMEDİKLERİMİZ ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPIYOR”

SAĞER: “BU DURUMU YARATANLARA MADDİ VE MANEVİ DAVA AÇACAĞIM”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkilileri Yüksek İdare Mahkemesi’nin 20 müdürün terfilerinin iptaliyle ilgili aldığı karara saygı duyduğunu, ancak adaletin geç tecelli etmesinden rahtsız olduklarını belirtti.

Mahkemenin verdiği kararın müdürlerin görevlerindeki başarısı ya da başarısızıyla ilgili olmadığını vurgulayan sendika yetkilileri, Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararının sadece sınavla ilgili olduğunu kaydetti.

Söz konusu sınava 370 kişinin girdiğini ve sınava giren tüm öğretmenlerin mağdur olduğunu söyleyen KTÖS yetkilileri, müdürlerin 2 buçuk yıldır terfi aldıkları okullarda görev yaptığına dikkat çekti, mahkeme kararı sonrasında ana ve ilkokullarında 37 yönetici açığı oluştuğunu belirtti.

KTÖS Lokali’nde bugün saat 11.00’de müdür terfilerinin iptali konusunda bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda sendikanın bu olayla ilgili duruşunu, hukuki tedbirler ve eylemlerle ilgili önerilerini ortaya koyduğu metin de okundu.

Basın toplantısında söz alan ve mağdur olduğunu dile getiren Dörtyol İlkokulu emeli müdiresi Ayşe Sağer, bu durumu yaratanlara maddi ve manevi dava açacağını, KTÖS’ün arkasında olduğunu belirtti.

Sağer, “Diğer arkadaşlar da gelsin haklılığımızı birlikte savunalım” dedi.

DAVA 2 BUÇUK YIL SONRA SONUÇLANDI

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, 3 Nisan 2011’de müdür terfileriyle ilgili yapılan sınavda şaibe olduğunu düşünen ve terfi alamayan 5 öğretmenin Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurduğunu anımsatarak, davanın 2 buçuk yıl sonra sonuçlandığını belirtti.

Mahkeme kararına göre 20 müdürün terfisinin iptal edildiğini hatırlatan Varoğlu, Dörtyol Müdürü Ayşe Sağer’in terfisini aldıktan sonra emekliye ayrıldığını belirtti.

“KARARA TARAFSIZ BAKIYORUZ”

Konuşmasında mahkemenin kararına ve gerekçelerine değinen Güven Varoğlu, bu karara tarafsız baktıklarını ifade ederek, “Sendika olarak terfi alan ya da alamayan arkadaşlarımız arasında ayrım, haklılıkları veya haksızlıkları konusuna yorum yapmadık” dedi.

Varoğlu, KTÖS’ün bu konuda asılsız açıklamalarla hedef gösterildiğini ve zorda bırakıldığını belirtti.

“ARA EMRİ ALINMALI, YÜRÜTME DURDURMALIYDI”

Mahkeme sonuçlanmadan önce ara emriyle yürütmenin durdurulması gerektiğini dile getiren Varoğlu, 2 buçuk yıl sonra verilen kararla eğitimde yeni kaosların yaşanacağı savundu.

KTÖS Başkanı Varoğlu, terfisi geri alınan müdürlerin yargıya başvurması gerektiğini de kaydetti.

ELCİL: “KÜÇÜK’ÜN BU İTİRAFININ POLİS VE SAVCILIK TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Basın toplantısında söz alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, şaibeli bulunan sınavla ilgili süreci en başından beri takip ettiklerini ve olaya karşı objektif bir duruş sergilediklerini kaydederek, “Birileri söylediklerimiz değil, söylemediklerimiz üzerinden politika yapıyor, sendikaya, sendikanın kişiliğinde şahsıma saldırıyor” dedi.

Eski başbakanlardan İrsen Küçük’ün bugün yerel bir gazetede sınavla ilgili açıklamalarına değinen Şener Elcil, “Küçük’ün bu itirafının polis ve savcılık tarafından değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Elcil, “Mahkemenin bu kararı vermesine vesile olan Emir Emirkanı, Taner Tuna, Çetin Uğural ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun suiistimaliyle ilgili bir karar üretilmedi. Kamu Hizmeti Komisyonu’na yapılan atamalarda partizanlığın ön plana çıkması ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bu konuda adam kayırmaya yönelik tutumunun etkin olması Komisyonu’nun yanlış icraatlar yapmasının temel sebebidir” iddiasında bulundu.

“TOPLANTIMIZA MAĞDUR OLAN 10 ÖĞRETMENDEN SADECE 1’İ KATILDI”

Terfisi iptal edilen 20 öğretmenden 10’unun KTÖS üyesi olduğunu belirten Elcil, mağdur olan üyelerini 2 Nisan günü sendikadaki toplantıya davet ettiklerini, ancak sadece 1 üyenin toplantıya katıldığını söyledi.

Elcil, toplantıya katılmayan öğretmenlerin siyasi partileri ziyaret ettiğini, basın açıklamaları ve yerel gazetelere verdikleri ilanlarla hedef şaşırttığını, olayın sorumlularını gizlediğini, sendikaya saldırdığını öne sürdü.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, ilgili açıklamalara taraf olanların KTÖS’ün tüzüğü çerçevesinde değerlendirileceğini kaydetti.

KTÖS’ün değil, mağdur olan üyelerin hukuksal dava açma hakkı olduğunu belirten Şener Elcil, sendikanın ancak bu davalarda maddi ve manevi olarak üyelere destek verebileceğini kaydetti.

Elcil, toplantıya katılmayan üyelere yeniden çağrı yaparak KTÖS’ün mücadelenin doğru adresi olduğunu söyledi.

8 kişinin de şaibeli olduğuna karar verilen sınav sonrası müdür muavinliğine atandığını anımsatan Elcil, muavinlik sınavında hakkında suç duyurusunda bulunmadığını, bu nedenle sınavın değerlendirilmediğini dile getirdi.

Elcil, düzenlenen basın toplantısında sendikanın bu olayla ilgili duruşunu, hukuki tedbirler ve eylemlerle ilgili önerilerini ortaya koyduğu metni de okudu.

Elcil, idarenin yanlışlığı sonunda yaratılan mağduriyetin ve kaosun ortadan kaldırılması için şunların yapılacağını söyledi:

“Partizanlık ve adam kayırma adına sınav müdürü atayan ve onu her türlü koşulda koruyan Eroğlu hakkında hukuksal dava açılacak. Kamu Hizmeti Komisyonu’nda bu usulsüzlükleri yapan Sınav Müdürü Emir Emirkanı, Taner Tuna ve ekibine ve bu usulsüzlüklere göz yuman dönemin Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Çetin Uğural’a hukuksal dava açılacak. Mahkeme kararıyla terfileri geri alınan üyelerin uğradıkları maddi-manevi mağduriyetlerin sorumluları hakkında sistem ve idare aleyhine hukuksal dava açılacak. Eğitimde yaratılan kaosun ortadan kaldırılması için Eğitim Bakanlığı “Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nü yeniden ele alarak 37 müdür münhalinin derhal doldurulması için mücadele edilecek.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum