1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUHACERET AFFI GELİYOR!
MUHACERET AFFI GELİYOR!

MUHACERET AFFI GELİYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, İçişleri Bakanlığı ile birlikte “Muhaceret Affı” konusunda birtakım düzenlemeler yapılacağı bilgisini verdi.

A+A-

Ersan Saner, Osman Amca başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği (KTİTB) yetkililerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Birlik Başkanı Osman Amca kabulde yaptığı konuşmada, Saner’e yeni görevinde başarılar dileyerek, inşaat sektörünün sıkıntılarının çözüme kavuşturulması için destek istedi.

Amca, Bakanlık ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

SANER: “MUHACERET AFFI KONUSUNDA BİRTAKIM DÜZENLEMELER YAPILACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner ise, kaçak işçi başta olmak üzere çalışma hayatında birçok sıkıntı yaşandığını ifade ederek, çalışma yaşamını kolaylaştırmak için gereken düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti.

Bakanlık tarafından yapılması planlanan çalışmalardan bahseden Saner, İçişleri Bakanlığı ile birlikte “Muhaceret Affı” konusunda birtakım düzenlemeler yapılacağı bilgisini verdi.

Saner, birçok işçinin işvereninden dolayı kaçak duruma düştüğüne de işaret etti.

Bir gazetede çıkan, Çalışma Dairesi tarafından kesilen kaçak işçi cezalarının yüzde 26’sının tahsil edilebildiği yönündeki haberi de anımsatan Saner, “Demek ki sistemimizde bir takım aksaklıklar vardır. Bu yüzde 26’lık tahsilât oranı bile cezai sisteminin çalışması yönünde hem miktar hem de ödeme zorunlulukları nedeni ile ilgili ciddi problemler olduğunun göstergesidir” dedi

Bakan Saner, bakanlığın ilgili paydaşlarla işbirliği yaparak, yerel işgücü istihdamının desteklenmesi için düzenleme yapacağını da sözlerine ekledi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.