1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUHACERET AFFI TAMAM
MUHACERET AFFI TAMAM

MUHACERET AFFI TAMAM

Muhaceret affı tamam

A+A-

Bakan Saner, çalışma yaşamında cezaya düşmüş yabancı uyrukluların bir asgari ücret karşılığında yasal statüye kavuşacağını müjdeledi

Başbakan Özgürgün, ülkedeki kaçak işçiler ve işverenlerle ilgili kanun gücünde kararname çıkarıldığını açıkladı.
Başbakan Özgürgün, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, ziyaretçi veya ikamet izni bitmiş, kaçak işçi ve işverenleri kapsayacak kanun hükmünde bir kararnamenin de geçirildiğini söyledi.
Kararnamede söz konusu kesimlerle ilgili bir dizi önlem bulunduğunu, konuyla ilgili yasal değişikliğin de yapılacağını söyleyen Özgürgün, kararnameyle ilgili detaylı bilginin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyledi.

Saner: Karar Resmi Gazetede yayınlanacak
Diyalog Muhabirinin konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ise şunları söyledi, “Ülkemizde dört tip izin vardır. Bunlar;  Ziyaretçi İzni, İkamet İzni, Çalışma İzni ve Yabancıların KKTC’ye gelerek işyeri bulundurma için aldığı İşyeri ve Çalışma İzni.  Hükümetimiz tarafından alınan karar ve hazırlanan yasa, çalışma yaşamından dolayı mağdur olan veya yurtdışında olan herkesi kapsayacak.  Öreğin, işveren tarafından çalışma izni çıkarılmamış olan ve kaçak durumundaki kişiler, çalışma izni çıkarmış ama sosyal sigorta ihtiyat sandığı yatırılmamış olan ve kaçağa düşen kişiler ile çalışma izni çıkaramamış yabancı iş yeri sahipleri yararlanabilecek.  Yasadan 1 asgari ücret ödeyen herkes yararlanabilecek. Konuyla ilgili detaylı bilgi pazartesi günü düzenleyeceğimiz basın toplatışında kamuoyu ile paylaşılacak.”

Yangın tatbikatı icra edilecek
Başbakan Özgürgün dünkü Bakanlar Kurulu’nda, daha önce oluşturulan Kriz Yönetimi Komitesi’nin yeniden düzenlenerek, Acil Afet ve Durum Yönetim Komitesi olarak düzenlendiğini, komitenin temsilcileriyle çalışma usul ve esaslarının da yeniden düzenlendiğini kaydetti.
Özgürgün, bir kaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı’nın, “Yangın Var” çağrısıyla bir de yangın tatbikatının icra edileceğini söyledi.

İnşaat Taşeronları Birliği Yasa Tasarısı…
Özgürgün ayrıca Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasa Tasarısı’nın Meclise sevk edilmesi kararının da alındığını, inşaat taşeronlarının bir çatı altında toplanmasını öngören tasarının oldukça kapsamlı bir çalışma olduğunu, Tasarı hakkında detaylı bilginin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından verileceğini söyledi.
Başbakan Özgürgün, Doğrudan Gelir Desteği’nin ilk taksidinin eylülün ilk yarısında ödenmesi için Maliye Bakanlığı’na talimat verdiğini de açıkladı

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.