1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUHACERET AFFI YOLDA
MUHACERET AFFI YOLDA

MUHACERET AFFI YOLDA

Muhaceret affı yolda

A+A-

Ülkede kayıt dışına düşmüş veya para cezalarını ödemedikleri için ülkeye girişlerine engel konulan yabancılarla ilgili yasal düzenleme çalışmaları yapılıyor
 
Emine DAVUT YİTMEN

Muhaceret affı ile ilgili çalışmaların iki haftaya kadar tamamlanması öngörülüyor. Muhaceret affı, ülkede kayıt dışına düşmüş veya para cezalarını ödemedikleri için ülkeye girişlerine engel konulan yabancıları kapsıyor.     

KIBRIS’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Kutlu Evren, muhaceret affı ile ilgili detayların iki hafta içinde şekilleneceğini açıkladı. Evren, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, Çalışma Bakanlığı ile birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de çalışmaların seri şekilde iyi gittiğini, iki haftaya kadar netleşeceğini kaydetti.

Gürcafer: Piyasa kilitlendi

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, piyasanın kilitlendiğini ve çalışan bulamadıklarını söyledi. Gürcafer, önceki dönemlerde Türkiye’den ülkemize çalışmak için gelmek isteyenlerin talebinin yüksek olduğunu ancak bugün Kuzey Irak ve Afrika ülkelerinin tercih edildiğini kaydetti. Gürcafer, işçilerin bu ülkelerde daha iyi maaşlar ve daha iyi imkânlar bulunduğuna dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs’ın artık revaçta olmadığını ifade eden Gürcafer, “Burada kalmış olanlar, bu ülkeyi sevdiği, belli bir çevre edindiği veya bir bağı oluştuğu için ayrılmıyor. Ülkemizdeki sistem yavaş yavaş insanları kaçağa itti” dedi.

Gürcafer, müteahhitlerin 8 aydır devletten para almadığını belirterek, “Haliyle işçilerin Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı yatırımları yapılamadı. Bu kurumlar da ‘ben paramı isterim vermezsen işlem yapmam’ deyip, hepsini kaçağa düşürdü. Piyasa kilitlendi. Çok pratik ve hızlı hareket edilmeli. Çalışan bulamıyoruz” diye konuştu.

Muhaceret affı en son 2014’te yapıldı

Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı 2014 yılında geçmişti. Tasarı, ülkede kayıt dışına düşmüş veya para cezalarını ödemedikleri için ülkeye girişlerine engel konulan yabancıların, bir asgari ücret ödeyerek yasal hale girmelerine ilişkin düzenlemeler içeriyordu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.