1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUHACERET AFFINDA GERİ SAYIM
MUHACERET AFFINDA GERİ SAYIM

MUHACERET AFFINDA GERİ SAYIM

“Aftan Kimler Yararlanabiliyor” 8 Şubat 2015 tarihine kadar devam edecek olan Muhaceret Affı’ndan bugüne kadar toplam 657 kişi yararlandı. Affa başvurular devam ederken, af ile ilgili detaylar mercek altında;

A+A-
 
 
657 KİŞİ AFTAN YARARLANDI: Ülkede kaçak durumdaki yabancıların aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla, 9 Aralık 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve 8 Şubat 2015 tarihine kadar devam edecek olan Muhaceret Affı’ndan bugüne kadar toplam 657 kişi yararlandı.

 

GENEL AFLAR KADAR RAĞBET: İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi Müdürü Hasan Hacılar, Muhaceret Affı konusunda açıklamalarda bulundu.  Müdür Hasan Hacılar, “affa insanlar rağbet gösteriyor. Şuan ki daha dar kapsamlı bir af olmasına rağmen bu aftan önceki gün itibariyle 657 kişi yararlandı” dedi.

 


Ülkede kaçak durumdaki yabancıların aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla, 9 Aralık 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve 8 Şubat 2015 tarihine kadar devam edecek olan Muhaceret Affı’ndan bugüne kadar toplam 657 kişi yararlandı.

Aile birliğinin sağlanması amacıyla hazırlanıp Bakanlar Kurulu’nca onaylanan ve kamuoyunda “muhaceret affı” olarak bilinen Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası kapsamında birikmiş vize cezası olup da, aftan yararlanmak için başvuranların 202’si daireden, 455’i ise giriş kapılarından, bu aftan yararlandı.

Bilindiği gibi, Yurtdışında olup da af kapsamındaki kişiler 1675 TL; yurtiçinde olanlar ise 1675 TL’ye ek olarak 200 TL daha ödeyerek aftan faydalanabiliyor.

AFTAN YARARLANANLARIN POZİYONLARI

9 Ocak 2015 tarihi itibariyle Muhaceret Dairesi’ne başvuruda bulunup da aftan yararlananların; 43’ü öğrenci, 102’si vatandaş eşi, 116’sı bir KKTC’linin veya çalışma izinlinin çocuğu, 301’i bir çalışma izinlinin eşi ve 95’inin de bir KKTC’linin veya bir öğrencinin anne babası olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi Müdürü Hasan Hacılar, Muhaceret Affı konusunda açıklamalarda bulundu.


af1.jpg

“657 AİLENİN BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANDI”

Muhaceret Dairesi Müdürü Hasan Hacılar, “affa insanlar rağbet gösteriyor. Aftan yararlananların bir kısmı, ülkeden çıkış yapıp tekrar girerek, bir kısmı da ülkeye giriş yaparak yararlandı” dedi.

“GENEL AFLAR KADAR RAĞBET”

Müdür Hacılar, “Daha önceki genel aflarda, yaklaşık Bin 200 kişi yararlanmıştı. Şuan ki daha dar kapsamlı bir af olmasına rağmen bu aftan önceki gün itibariyle 657 kişi yararlandı. Bunların kimisi anne baba olmadan dolayı, kimisi çalışma izninden, kimisi KKTC’linin ve çalışma izinlinin çocuğuydu” diye konuştu.

“BİR AYLIK ASGARİ ÜCRET TUTARI”

Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığı, Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasası’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini; yasadan yararlanmak isteyen yabancıların 8 Şubat 2015’e kadar bir aylık asgari ücret tutarını ödeyerek aftan yararlanabileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yasanın KKTC’de muhaceret izinsiz olarak bulunan veya yurtdışına vize cezalı olarak çıkış yapmış yabancıları kapsadığı belirtildi. Açıklamada yasadan yararlanabilecekler şöyle açıklandı:

“AFTAN KİMLER YARARLANABİLİYOR”

“KKTC yurttaşı ile evli olan yabancılar; KKTC yurttaşının, KKTC yurttaşı olmayan 18 yaşından büyük bekar çocukları; KKTC yurttaşının, KKTC yurttaşı olmayan anne ve/veya babası; Beyaz Kimlik Kartı sahibi olan yabancılarla evli olanlar; Beyaz Kimlik Kartı sahibi olan yabancıların 18 yaşından büyük bekar çocukları; İkamet, çalışma, iş kurma ve öğrenci izni ile KKTC’de ikamet eden yabancıların eşleri; İkamet, çalışma, iş kurma izni ile ikamet eden yabancıların 18 yaşından büyük bekar çocukları; KKTC üniversitelerine kayıt hakkı kazanan veya kayıtlı olan öğrenciler, eşleri, anne ve babaları.”

SON TARİH 8 ŞUBAT

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, söz konusu yasa kapsamında olup da yasa kurallarından faydalanmak isteyen yabancıların, en geç 8 Şubat 2015 tarihine kadar 1675 TL ödeyip bu aftan faydalanabilecekleri bildirildi. Halen ülkede bulunan ve yasa kapsamına giren yabancıların, tercih etmeleri halinde asgari ücrete ek olarak 200 TL tutarındaki harç miktarını ödeyerek yurtdışına çıkmadan da işlemlerini KKTC’de yapabilecekleri ifade edildi.

Detay

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.