1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUHASEBE VE DENETİM MESLEK YASA ÖNERİSİ
MUHASEBE VE DENETİM MESLEK YASA ÖNERİSİ

MUHASEBE VE DENETİM MESLEK YASA ÖNERİSİ

Tatar: "Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Önerisi, Mesleki Standardı Yükseltecek"

A+A-

TATAR: “MESLEKİ STANDART VE KALİTE YÜKSELTİLECEK”

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa önerisinin, mesleki standart ve kalitenin yükseltilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu söyledi.

Tatar, “KKTC ekonomisinin gelişebilmesi, ekonominin kayıt altına alınabilmesi ve uluslararası finans dünyasıyla entegre olma gayretleri içerisinde, güvenilir bilanço ve faaliyet raporları, mali tablo ve hesap sunumları, muhasebe kayıtlarının tanzim edilmesi ve denetlenip onaylanmasına yönelik bu yasa çalışmasına gerekli katkıyı koyacağız” dedi.

Ersin Tatar bugün yaptığı yazılı açıklamada, Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa önerisinin Cumhuriyet Meclisi’ne sunulması dolayısıyla Bakanlığı döneminde yapılan çalışmalara değinerek, konuya açıklık getirmek istediğini kaydetti.

Yasa önerisinin, Avrupa Birliği Mevzuat Uyum çalışmaları kapsamında ele alınmış, muhasip ve murakıplık mesleğinin icra edilmesine yönelik esasların düzenlenmesini içerdiğine işaret eden Tatar, “Mesleki standart ve kalitenin yükseltilmesine yönelik bu yasanın hayata geçmesiyle birlikte, Muhasebe ve Denetim Kurulu ve Muhasebe Denetim Mesleğini icra edenlerin üye olacakları bir enstitü oluşturulacaktır” dedi.

Tatar, kurulun, muhasip ve murakıpları denetleyerek, hazırlayıp onayladıkları mali tablo ve diğer faaliyet raporlarının güvenirliğini artıracağını söyledi. Yetkili muhasip ve murakıpların uluslararası standartlara ulaşmasının amaçlandığını kaydeden Tatar, yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, KKTC’de faaliyet gösteren bütün yetkili muhasip ve murakıpların Enstitüye üye olacağını ve mesleki faaliyetleri Kurul tarafından belirlenecek Muhasebe, Denetim ve Finansal Raporlama standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmelerini sağlayacağını söyledi.

Tatar, “Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Maliye Bakanlığında olan Muhasip ve Denetçi yetki belgesi verme yetkisi, Maliye Bakanlığından alınarak ve stajın ardından sınav geçme şartı aranacaktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.