1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "MUHATABIM KIB-TEK"
"MUHATABIM KIB-TEK"

"MUHATABIM KIB-TEK"

Çatalköy’de ailesinden kalma su kuyusunu çalıştıran İbrahim Bıyıklı, elektrikte sürekli yaşanan sorunlardan dertli:

A+A-

Çatalköy’de su servisi yapan İbrahim Bıyıklı, elektrikte sürekli yaşanan sorunlar nedenliye su kuyusundaki dalgıç motorunun kondansatörünün yanmasından şikayetçi.

Su kuyusunu, 1963’te dedesiyle babasının kazdığını dile getirerek, o zamanda bile bu tür sorunların yaşanmadığını savunan Bıyıklı, şimdi elektrik akımı voltajının sürekli dalgalanması nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

İbrahim Bıyıklı, önceki gün elektrik akımındaki değişiklik nedeniyle kondansatörünün yine yandığını söyleyerek, söz konusu parçanın 50 TL olduğunu ama derdinin kondansatörün parasının ödenmesi değil, sorunun çözülmesi olduğunu dile getirdi.

Yetkilileri bu sorunu çözmeye davet eden Bıyıklı, “Kimse bana yıldırım düştü, enerji hatlarında sorun var demesin. Bu olay 17 Mayıs’ta saat 16.00’da oldu ve hava güneşliydi” dedi.

Sorunun kendinden kaynaklanmadığını söyleyen Bıyıklı, KIB-TEK’in sorumluluk almaktan kaçıp, suçu AKSA’ya attığını iddia etti ve “Elektriğimi KIB-TEK’ten alırım ve parasını ona veririm. O nedenle muhatabım da KIB-TEK’tir” dedi.

Birilerinin halkla dalga geçtiğini ileri süren Bıyıklı, şöyle devam etti:

“Ben ne hükümet, ne de muhalif tarafındayım. Ne AKSA’yı savunurum, ne de KIB-TEK’e garezim var. Yıldırım düşmesi sonucu elektriklerde sorun yaşandığı iddia ediliyor. Yıldırım düştüğü iddia edilen yerlerde paratonerler var. Teknecik Elektrik Santrali’nde güvenliğin özelleşmesine zamanında ses çıkarmayan sendika, şimdi özelleştirme sırası santrale, diğer çalışanlara gelince, tepki göstermeye başladı. Sendika bence halkı karşısına alacak gereksiz eylemler yapacağına, halkın yaşadığı mağduriyetlerle ilgilensinler. İşlerine sahip çıkarlarsa, halkı da yanlarına alırlar.”

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.