1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "MUHTARLAR NAYLONCU DEĞİL!"
"MUHTARLAR NAYLONCU DEĞİL!"

"MUHTARLAR NAYLONCU DEĞİL!"

Muhtarlar Birliği Başkanı, Hüseyin Barbet, muhtarlara “nayloncu” adının takılmasından rahatsız.

A+A-

“Naylon fatura yapmamızı istediler ve birçok sorunla karşı karşıya geldik” diyen Barbet, birliğin binası olmaması yüzünden, sorunlarını taş üzerinde oturarak görüştüklerini belirtti. 

Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, devletin makbuz talep etmesinden dolayı muhtarlara “nayloncu” adının takılmasından yakındı. Muhtarlar Birliği’nin dört yıldır başkanlığını yaptığını belirten Barbet, dört yıl zarfında 240 muhtarla beraber, sürekli mücadele içinde olduklarını ve bazı sorunlara çözüm getirdiklerini açıkladı. Barbet, “Muhtarların resmi hata yaptığı zaman verilen hapis cezasını kaldırttık. Muhtar mührü bastığı zaman para alıp almama seçeneğine sahip olmasını sağladık. Muhtarların hiçbir ödeneği yoktu, bu sorunun da mücadelesini verdik ve muhtarlara asgari ücretin yarısı kadar bir katkı verildi. Ancak daha sonra başımıza bir makbuz sorunu çıktı. Kısacası naylon fatura yapmamızı istediler ve birçok sorunla karşı karşıya geldik” dedi. 

“Verdiğimiz faturalara inanmıyorlar”

Devletin, verdikleri faturalara inanmayıp, kendilerinden şüphe duyduğunu belirten Barbet, artık vatandaşların muhtarlara “nayloncu” ismini taktıklarını kaydetti. Kendilerine “Nayloncu” denilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Barbet şunları söyledi: 

“Bu durumun çözülebilmesi için 71 defa televizyona, 57 defa da gazeteye çıktım. Hükümet sonunda sesimizi duydu ve muhalefetin de büyük desteğini aldık. Bize en büyük yardımı UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli verdi. Naylon fatura sorununu Meclis’e taşıdılar ve bu sorun meclisten geçti. Seçim yasağından dolayı sonradan bir pürüz yaşandı. Bu sorunun bir an önce hayata geçmesi gerekiyor ki biz de böylece naylonculuktan kurtulalım. Biz yasamızın geçmesini istiyoruz.” 

“Sorunlarımızı taşın üzerine oturarak konuşuyoruz”

Barbet, Muhtarlar Birliği Başkanı olarak en büyük sorunlardan birinin de ofis sorunu olduğunu ifade etti. “Lefkoşa’da muhtarlık ofisi yapmak istiyoruz. Şu an konuları ve sorunlarımızı taşın üzerine oturarak konuşuyoruz. Ne bina, ne sandalye hiçbir şeyimiz yok” diyen Barbet, devletten bir an önce bina sorununa çözüm bulmasını beklediklerini dile getirdi. Dört yıldır ölüm olayları ve evlenme gibi tasdiklerin masrafını kendi cebinden karşıladığını açıklayan Barbet,  bir an önce yasanın geçmesini beklediklerini, bu sorunlardan kurtulmak istediklerini ifade etti.

“Genel Kurul 7 Mart’ta”

Barbet, tüm muhtarları 7 Mart Cumartesi günü saat 11.30’da yapılacak olan Muhtarlar Birliği genel kuruluna davet ederek şöyle konuştu: 

“Çalıştığım 4 yıl süre zarfında muhtarlarımızın birlik ve beraberliğini sağladım. KKTC’nin yaşaması için her türlü mücadeleyi yaptık. Anavatan Türkiye’de 3 kez KKTC Muhtarlar Birliği Temsilcisi olarak ülkemizi temsil ettik.”

“KKTC’nin tanınması ve geliştirilmesi için çalışıyoruz”

Politikaya alet olmadıklarını ve objektif bir şekilde muhtarlığı devam ettirmeye özen gösterdiklerini ifade eden Barbet, KKTC’nin tanınması ve geliştirilmesi için, sosyal ve kültürel etkinlikler temelinde çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.