1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUHTARLAR YOL KESECEK
MUHTARLAR YOL KESECEK

MUHTARLAR YOL KESECEK

Susuzluktan kırılan Büyükkonuk bölgesine ‘Pompa sorunu’ gerekçesiyle hala su verilmiyor

A+A-

Hakan YILDIRIM

KKTC hükümeti ‘sudan gerekçelerle’ vatandaşların en fazla ihtiyaç duydukları dönemde su dağıtımını başaramıyor. Özellikle Karpaz bölgesindeki köyler, aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde susuzluktan kırılıyor.

Anamur’dan gelen su konusunda ilgili sözleşmeyi anında imzalayan Büyükkonuk Belediyesi, buna karşın hala suya kavuşamadı.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, “Aramadık insan bırakmadım. Birisi patlaktan söz ediyor, diğeri pompa sorunundan bahsediyor. Eğer elektrikle ilgili bir sorun varsa jeneratörümüzü götürelim diyoruz, ona da yanıt alamıyoruz” diyerek, tepkilerinin en üst noktaya yükseldiğini söyledi.

Büyükkonuk’a bağlı muhtarların tepkilerini dile getiren Sennaroğlu, bugün toplantı yapacaklarını ve suyun gelmemesi halinde hafta içinde bir dizi eylemin gündeme geleceğini belirtti. Sennaroğlu şöyle dedi:

“Biz Büyükkonuk Belediyesi olarak eylem taraftarı değiliz. Ancak artık ‘çalışmalarımız devam ediyor, bekleyeceğiz’ gibi sözler duymak istemiyoruz. Bu noktada kesinlikle bekleme taraftarı değilim. Eğer su gelmezse önce muhtarları, yarın da belediye meclisimi çağırıp eylem dahil her türlü kararı alacağız.”

Kapımızı çalan olmadı

İlgililerin ilgisizliğinden şikayet eden Sennaroğlu şunları kaydetti:

“İlgili yerlerden ne su dairesinden, ne ilgili bakanlıktan ne de Türkiye ile iletişim kuranlardan bir kişi belediyemizin kapısını çalıp da ey Büyükkonuk halkı su filan gün gelecek, böyle bir çalışmamız vardır, borular patlaktır bundan dolayı su verilmez, işte bu sebepten verilmez diyen biri yok. Hiç kimse kusura bakmasın ama belediye olarak hiçe sayılan bir konumdayız. Ben her gün arıyorum, bilgi almaya çalışıyorum. Bakanımızı da aradım. Tabi ki patlak vardır, sorunlar giderilmeye çalışılıyor. Elektrikte sorun vardır gibi şeyler sunuluyor önümüze.

Su Büyükkonuk sınırını geçip, Karpaz’a gitmiştir. Bunun altını çizerek söyleyeyim. Çayırova hattı üzerinden Karpaz’a giden ana borulardan su akmıştır. Kumyalı’yı da geçmiştir. Ama bizim bölgemize su verilmemiştir. Neymiş… Pompa sisteminde elektriğinde bir sorun varmış. Eğer pompayı çalıştıracak elektrik yoksa şimdi söylesinler. Belediyeye talimat vereyim, jeneratör getirteyim. Jeneratörle basalım suyu… Yani bir şeyi istemek lazım.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.