1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜLAYİM CEZA!
MÜLAYİM CEZA!

MÜLAYİM CEZA!

Mülayim ceza!

A+A-

Gazimağusa’da Sonex Computer isimli işyerine pencereden girerek, 33 bin 500 TL değerinde 20 adet cep telefonu sirkat eden Nijeryalı Anthony Uyi Oteghekpen, para cezasına çarptırıldı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Muhammed Serdar Özcan’a ait Sonex Computer isimli işyerine pencereden girerek, işyeri içerisinden 33 bin 500 TL değerindeki Sony, Samsung ve İphone marka 20 adet cep telefonu sirkat eden Nijeryalı Anthony Uyi Oteghekpen’i yargıladı.

Kıdemli yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan mahkeme heyeti, söz konusu işyerine iki yıl önce, yurtdışına kaçan İbinabo Princewill isimli suç ortağıyla birlikte giren Anthony Uyi Oteghekpen’i, “dükkan açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından toplam 3 bin 1 TL para cezasına çarptırdı.

2014 yılının Ocak ayında işlenen suçla ilgili kararı, yargıç Seran Bensen açıkladı ve öncelikle, iddia makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Sanığın, alınan ihbar sonrası incelenen kamera kayıtları sonucu tutuklandığını belirten Seran Bensen, sirkat edilen cep telefonlarının müştekiye iade edilip, müştekinin sanık tarafından 3 bin 500 Amerikan Doları verilerek tazmin edildiğini dile getirdi.

Sanığı savunan Avukat Ramadan Sanıvar’ın, sanık lehine mahkemeye aktardığı hafifletici sebeplere de vurgu yapan yargıç, sanığın mahkemeden özür dileyip, pişman ve nadim olduğunu ve sabıkasının bulunmadığını söyledi.

Suçlu bulduk

Yargıç Seran Bensen, sanığı, işlediği suçlardan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum etti ve bina açma suçunun yasada 7, sirkat ve kasti hasar suçunun 3 yıl hapis cezası öngördüğüne dikkat çekerek, konu suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu kaydetti.

Hiç kimsenin bu şekilde davranarak başkalarının alın teriyle kazanımlarına el atmaya hak ve yetkisinin olmadığını vurgulayan mahkeme, bu tür suçların artış gösterip toplumda huzursuzluk yarattığına dikkat çekti.

Yargıç, meselenin tüm hususlarını değerlendirdiklerini belirterek, müştekinin zarar ziyanını fazlasıyla tazmin eden sanığa verilecek en uygun cezanın para cezası olduğuna kanaat getirdiklerini aktardı ve sanığı oybirliğiyle 3 bin 1 TL para cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.