1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Mülteci açıklaması Starbucks müşterilerini kızdırdı
Mülteci açıklaması Starbucks müşterilerini kızdırdı

Mülteci açıklaması Starbucks müşterilerini kızdırdı

Starbucks'ın 5 yıl içinde 10 bin mülteciyi işe alacağını açıklaması marka algısını olumsuz etkiledi.

A+A-

Yapılan bir araştırmaya göre bir daha kahve almak istediklerinde Starbucks'tan tekrar kez alışveriş yaparım diyenlerin oranı yüzde 30'dan yüzde 24'e düştü.

Starbucks’ın Trump’ın 7 ülke vatandaşlarına geçici seyahat yasağı getiren uygulamasının ardından 5 yıl içinde 10 bin mülteciyi işe alacağını açıklaması marka algısını olumsuz etkiledi.

YouGov’ın yayımladığı BrandIndeks raporuna göre 1 Şubat 2017 ile 24 Şubat 2017 tarihleri arasında markayla ilgili olumsuz intibası olan kişilerin endeks puanı yüzde 50’den fazla düştü. Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz seyahat yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, “Belirsizliklerle dolu bir zamanda yaşıyoruz. Ülkemizin sağduyusuna tanıklık ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Business Insider’ın haberine göre; Schultz’un Trump’ın yasağı üzerine yaptığı açıklamadan önce müşterilerin yüzde 30’u Starbucks’tan bir ürün aldıktan sonra tekrar kahve almak istediklerinde yine tercihlerinin Starbucks olacağını söylüyorlardı. Açıklamanın ve göçmenlerin işe alınacağının bildirilmesinden sonra bu oran yüzde 24’e indi.

starbucks.jpg

Ocak ayında Starbucks’ın Facebook sayfasında firmayı eleştiren bir kullanıcı, “10.000 mülteciyi işe alma kararını verdikten sonra Starbucks’ta hiç para harcamayacağım” ifadesini kullandı. Starbucks’ın ABD’de gazileri destekleyen bir programı da bulunuyor. Şirket 2014 yılından bu yana 8 bin gaziyi işe almış.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.