1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜLTECİ DEĞİL MAĞDURLAR
MÜLTECİ DEĞİL MAĞDURLAR

MÜLTECİ DEĞİL MAĞDURLAR

Mülteci değil mağdurlar

A+A-

İsrail askerinin baskısından kaçan Filistinli Tamil çifti, 6 çocuğu ile Kamboçya’da akrabalarının yanına sığındı. Ölümden kurtulan aile bu kez umut tacirlerinin eline düştü. Çift, 2 haftadır KKTC’de parkta yaşıyor, 6 çocuk Kamboçya’da

GÖĞSÜNDEN VURULDU: Filistinli Mohammed Tamil, bir akşam evinde, namaz kılarken İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef oldu. Göğsünden vurulan Tamil, direndi, yaşama tutundu. Ayağa kalkar kalkmaz ailesini de aldı Kamboçya’ya kaçtı. Ama kötü kader peşini bırakmadı, Tamil, bu kez de dolandırıcılara yakayı kaptırdı

 KANDIRILDILAR: Umut taciri, Mohammed Tamil’in kanına girdi. Ev, iş, para, rahat yaşam vaat etti, Tamil’in elindeki birikmiş parayı aldı. Mohammed Tamil, eşi Sofaya’yı da alarak KKTC’ye geldi. Umut taciri kayıplara karıştı, çift ortada kaldı. Tamil çifti, 2 haftadır Lefkoşa’da bir parkta yaşıyor

BİR ÖĞÜN SONRA AÇLAR: Tamil çifti, ceplerinde kalan son birkaç lirayı sadece su almak için kullanıyor. En son bir marketten bir kilo domates bir paket yumurta bir de ekmek aldılar. Şimdi, 2 domates, bir dilim ekmek, bir tane de yumurtaları var. Sonrası açlık

KURTULUŞLARI 3 BİN TL’YE BAKAR: Tamil çifti, “KKTC kalacağım” demiyor ama Gazze’ye de dönmek istemiyor. Mohammed-Sofaya Tamil’in tek arzusu bir an önce Kamboçya’ya gidip evlatlarına sarılmak. Çift, KKTC devletinden, TC Büyükelçiliği’nden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Kombaçya’ya iki bilet 3 bin TL

 Duygu ALAN

Başkent Lefkoşa’nın göbeğinde bir insanlık dramı yaşanıyor.  İsrail askerinin baskı ve işkencelerinden kaçarak 6 çocuğu ile birlikte Kamboçya’ya akrabalarının yanına sığınan Mohammed-Sofaya Tamil çifti, huzuru bir türlü bulamadı.

Ölümden yakayı kurtaran Tamil ailesi bu kez umut tacirlerinin eline düştü.

İş, ev, rahat yaşam vaatlerine kanarak ceplerindeki tüm parayı umut tacirine kaptıran çift, Başkent Lefkoşa’da 2 haftadır bir parkta yaşıyor. Çocuklar Kamboçya’da.

Tamil çiftinin tek isteği, bir an önce Kamboçya’ya gidip çocuklarına kavuşmak ama onların ceplerinde sadece günlük su ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar para var.

Namaz kılarken kurşunlandı

Mohammed Tamil, Gazze’de evi, arabası, ailesinin geçimini rahatlıkla sağlayacak kadar kazanç getiren bir işi olduğunu, İsrail-Filistin olayları yaşanana kadar oldukça güzel bir hayat sürdüklerini, anlattı.

Mohammed Tamil, İsrail askerleri tarafından evinin silahlarla tarandığını, olay esnasında namaz kıldığından evlerine yağdırılan kurşunlardan birinin göğsüne isabet ettiğini söyledi.

Çocuklarının ve eşinin ise uyudukları için olaydan yara almadan kurtulduğunu kaydeden Mohammed Tamil, geçirdiği ameliyat sonrasında kurşunun göğsünden çıkarıldığını ve tam iyileşmeden hastaneden çıkarak ailesini ile birlikte Kamboçya’ya akrabalarının yanına kaçtığını anlattı.

Ölümden kaçtı dolandırıcılara yakalandı

Can havli ile Gazze’yi terk eden Tamil ailesi bir süre Kamboçya’daki akrabaları ile birlikte yaşadı. Mohammed Tamil, kısa bir süre önce de biri ile tanıştığını ve o kişinin ev, iş, rahat yaşam vaadine kandığını, eşi ile birlikte 2 hafta önce KKTC’ye geldiklerini anlattı.

Ülkeye Ercan Havaalanı’ndan yasal olarak giriş yaptıklarını öne süren çift, KKTC’de bir düzen kurduktan sonra 6 çocuğunu da yanlarına almayı planladıklarını ancak dolandırıldıklarını söyledi.

İki haftadır sokaklarda yatıyorlar

Umut taciri çiftin elindeki birikmiş parasını aldı, kayıplara karıştı. Mohammed-Sofaya Tamil çifti, ellerinde iki çanta, bir valiz, ceplerindeki birkaç gün yemek ihtiyaçlarını karşılayacak kadar para ile ortada kaldı.

1-20160927114357.jpg

Yemek yemeğe paraları yok

Yenişehir bölgesinde bir parkta kalan Tamil çifti bankların üzerinde sabahlıyor.

Çiftin cebindeki para tükenmek üzere… Ceplerinde kalan birkaç lira parayı sadece su satın almak için kullanıyor.

En son bir marketten bir kilo domates bir paket yumurta bir de ekmek alan çift, günlerdir doğru düzgün beslenemiyor. Tamil çifti, kalan son paraları ile aldıkları 2 domates, bir dilim ekmek, bir tane yumurtayı da yerse aç.

Çocuklarına kavuşmak istiyorlar

Mohammed-Sofaya Tamil çifti, KKTC’de kalmak için diretmiyor ancak Gazze’ye de geri dönmek istemiyor.

Tamil çiftinin tek arzusu, kişi başı bin 500 TL olan Kamboçya bileti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.